A Slack kulcsfigurájával és a Szilícium-völgy fejvadászával is találkozhatsz a Startup Safarin áprilisban!

forrás: Prím Online, 2021. március 13. 17:59

Ahogy már a startupok világában és hazai innovációs szcénában otthonosan mozgók megszokhatták, idén is áprilisban jön a Budapest Startup Safari a legaktuálisabb témákkal és a legmenőbb innovátorokkal. 2021-ben minden eddiginél interaktívabb konferenciára készülnek a szervezők, ahol nem csak az általános kérdésekre kaphatnak választ a résztvevők, hanem személyes dilemmáikat is lesz alkalmuk kitenni az asztalra, és megbeszélni akár egyéni konzultáción vagy kiscsoportos workshopokon, a hazai és nemzetközi szakértőkkel. 

A Startup Safari egy országokon átívelő kezdeményezés, ami által világszerte megismerhetik az emberek a közelükben működő startupokat és vállalkozásokat, azok legújabb fejlesztéseit, a legkorszerűbb üzleti és technológiai trendeket, de találkozhatnak olyan nemzetközi szupersztárokkal is, akik csak ritkán jutnak el a CEE régióba. A budapesti csapat tavaly a pandémia miatt beállt korlátozások okán újragondolta a konferencia korábbi koncepcióját és bejelentette a home conference intézményét. Idén pedig még tovább fejlesztették, és a három napos programsorozat alatt valódi lehetőséget biztosítanak majd az online térben a networkingre, a találkozásokra és az interakciók széles palettájára.  

 

“Már a tavalyi évben is hittünk abban, hogy a koronavírus nem állíthatja meg a tudásmegosztást, az üzleti szinergiák születését és az emberi kapcsolatok kialakulását. A Budapest Startup Safarival célunk az, hogy idén is megmutassuk: mennyi lehetőségünk van a digitális világ szolgáltatásaival arra, hogy a startup ökoszisztéma szereplői találkozhassanak egymással, megoszthassák az elmúlt év tapasztalatait és új kapcsolatokat teremthessenek egymással és a világ különböző pontjairól érkező, virtuálisan bekapcsolódó szakértőkkel, példaképekkel” - mondta el Kovács Péter, a Budapest Startup Safari társalapítója.

 

 

Három nap alatt, április 21-23. között közel 100 online program várható, jelen lesz többek között a Slack fejlesztői csapatának egyik vezetője, Colm Doyle, az Amazon kulcsfontosságú mérnöke, Adam Keller, a londoni InReach Ventures befektetője, Roberto Bonanzinga, az észt StartupWiseGuys ügyvezető igazgatója, Cristobal Alonso, de a svéd Norrsken Accelerator társalapítója Funda Sezgi is. Lehetőség nyílik arra is, hogy kifaggassuk a Szilícium-völgyből érkező, óriási kapcsolati hálóval rendelkező Joeseph Yeh fejvadász szakembert, aki jelenleg a Sunshine nevű applikáción dolgozik Marissa Mayers (Yahoo CEO) társaságában.

 

A hazai innovációs szektorból is szép számmal képviseltetik magukat a legjobban fejlődő technológiai vállalkozások - többet között első kézből osztja meg sikereinek történetét a Shapr3D, akiknek az applikációjuk a világ első iPad Pro-ra készült 3D modellező szoftvere már a globális siker küszöbén áll. De rajtuk kívül találkozhatnak a résztvevők a LogMeIn, a Starshema, a Shiwaforce, az Appercell, a BrokerChooser, a Solvo Biotech, a Parkl, a BlueColibri, a Webshippy, a GreenGo, a Briefly és még sokan más hazai sikerre ítélt startup képviselőjével.  

 

 

Idén először a Startup Safari Budapest keretében kerül megrendezésre a BME és a Corvinus által kezdeményezett  Danube Cup nemzetközi döntője, Európa egyik legrangosabb felsőoktatási vállalkozási versenye, mely Regensburgtól Belgrádig a Duna-menti egyetemek legtehetségesebb hallgatóinak biztosít lehetőséget innovatív ötleteik megmérettetésére. A Danube Cup meghívására előadást tart a passaui big data elemző cég, a OneLogic ügyvezető igazgatója, Andreas Böhm és több más regionális feltörekvő startup.  Szintén izgalmas programpontként a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is nyílt igazgatói ülést tart az OXO Technologies Holding, ahol az érdeklődők meghallgathatják a befektetők előtt bemutatkozó startupokat, majd a bizottság döntéshozatali folyamataiba is bepillantást nyerhetnek online közvetítésen keresztül.

 

A hazai startup ökoszisztéma számos jelentős szervezete képviselteti magát, hogy szakmai ismereteit megoszthassa a résztvevőkkel: részt vesz a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a NKFIH, a Startup Hungary, a Design Terminal, a Startup Campus, a BME Z10 inkubátor is. A multinacionális vállalatok tudásmegosztását pedig a Morgan Stanley, a Grow with Google és az SAP biztosítja majd. Lesz szó digitális márkaépítésről, az adatelemzés és adatbiztonság jelenéről és jövőjéről, szoftverfejlesztői kihívásokról, üzletfejlesztési trendekről, nemzetközi piacralépési tippekről is. Szakértőként többek között olyan nagyágyúkkal is találkozhatnak a résztvevők, mint Franz Kury, Jan Ameri, Philippe Reinisch, Csendes Olivér, Kende-Hofherr Krisztina, dr. Oszkó Péter és Balogh Péter.

 

Az érdeklődők számára jó hír, hogy a járványügyi korlátozásokra való tekintettel a konferenciára 2021. március 19-ig még Super Early Bird áron lehetséges jegyet vásárolni, melyre a https://budapest.startupsafari.com oldalon van lehetőség. Érdemes figyelemmel kísérni az esemény Facebook oldalát és honlapját is, ugyanis folyamatosan jelentik be az új izgalmas programokat és előadókat a szervezők!

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09