Közzétette féléves jelentését a Delta Technologies

forrás: Prím Online, 2021. március 31. 11:10

Közzétette féléves jelentését a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. A BÉT honlapján publikált jelentés szerint a társaság árbevétele a féléves periódus alatt közel 8,2 milliárd forint volt. A társaság adózás előtti eredménye pedig a vírushelyzet okozta gazdasági megtorpanás ellenére is megközelítette a 210 millió forintot. 

Pozitív eredményekről számolt be a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett Delta Technologies Nyrt., amikor a mai napon közzétette a tőzsde honlapján a társaság féléves pénzügyi jelentését. A vállalat az IT szektor értékesítési sajátosságaira való tekintettel ugyanis eltolt üzleti év szerint működik, tehát a 2020. július 1-től 2021 június. 30-ig tartó időszak jelenti számára az aktuális üzleti évet.

 

A most publikált jelentésében a vállalat az elmúlt féléves periódus eredményeit összegzi. Az első félév adatai alapján a társaság mintegy 8,2 milliárd forintos árbevételt tudott elérni, ami nagyságrendileg megegyezik a tőzsdei társaság legnagyobb, 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Delta Systems Kft. 2020-as teljes éves árbevételével. További viszonyítási alapként a Delta Systems a 2019-es üzleti évben elért árbevétele szolgálhat, amely 15,6 milliárd forint volt – a társaság ehhez viszonyítva időarányosan mintegy félmilliárd forinttal magasabb árbevételt tudott produkálni. 

 

 

Az árbevétel-növekedés mellett közel 210 millió forintos adózás előtti eredményt ért el az informatikai társaság. Mindez jól illeszkedik a vállalat stratégiai célkitűzéseihez, amely szerint rövid- és hosszútávon is versenyképes, erős és pénzügyileg stabil vállalatot szeretnének építeni.

 

„Kiemelkedő eredmény, hogy a vállalat ilyen rövid idő alatt ismét elérheti a vírushelyzet előtti árbevételének volumenét – a legutóbb, 2020. június 30-án zárult üzleti év számai alapján felülvizsgált üzleti tervek szerint ugyanis ez a következő üzleti évben lett volna célkitűzés, azonban az előzetes terveket felülmúlva ez már az idei évben reális lehet. A jövőben is folytatjuk a munkát az üzleti stratégia megvalósításán; bízunk abban, hogy a második félév is legalább olyan eredményes lesz, mint amilyen az első volt” – összegzett Csontos Zoltán, a Delta Technologies Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05