Mindennapi varázslat az iskolában

forrás: Prím Online, 2021. június 12. 14:35

A gyermekek kreatív innovátorok, akik a most születő új szakmákban fognak kiteljesedni. Támogatni kell őket, lehetőséget biztosítani a tehetségek kibontakozásánál jelen kell lenni, mert az infokommunikációs technológiák gyors fejlődése kihatással van egész életünkre. Ebből a közoktatás sem maradhat ki. Az innovatív pedagógus, felfedező attitűddel, élménypedagógia megteremtésével, megfelelő tudás megszerzésével képes alkalmazni a tanórákon az új technológiákat. A tanulás átalakul, így a digitális alapú új módszertan játékos formában fejleszti a diákok képességeit. 

A digitális pedagógiai módszertan fejlesztését szolgáló képzésekre és új eszközök beszerzésére 108.768.812 forint támogatást nyert el a Kelet-Pesti Tankerületi Központ a VEKOP-7.3.3-17-2017-00007 „IKT kompetencia fejlesztésével támogatott új pedagógiai módszerek bevezetése” című projekt keretében. A projektet 2018. szeptember 1-jén indították, és a pályázat 2021. szeptember 30-ig tart.

 

A négy iskolába összesen 127 tablet, 4 Notebook, 4 interaktív kijelző, 4 Asztali VR PC, 128 midi billentyűzet, 4 tablet töltő szekrény, 127 fejhallgató került beszerzésre, valamint a programban 40 pedagógus és 400 tanuló került közvetlenül bevonásra. 

 

 

A kreativitást fejlesztő módszertan speciális elemekből tevődik össze, amelyek keretében - az énekzene oktatásában használható - digitális pedagógia új módszertanával ismerkedhetnek meg a befogadó, nyitott pedagógus kollégák.

 

A VR-, a zene-, az SNI infokommunikációs technológiák gyakorlati alkalmazását sajátítják el résztvevő pedagógusok. A cél az, hogy olyan tudást adjanak át, amit a projektzárást követően, a pedagógusok mindennapi oktatási módszereikbe beépítve hasznosítani tudnak.

 

Résztvevő intézmények:

1., Kőbányai Fekete István Általános Iskola

2., Budapest XVII. Kerületi Czimra Gyula Általános Iskola

3., Kőbányai Komplex Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

4., Budapest XVII. Kerületi Gregor József Általános Iskola

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

450 millió forintos befektetési kört zárt a Blue Colibri

A vállalati belső kommunikációval, a munkavállalók oktatásának és adminisztrációjának digitalizációjával foglalkozó Blue Colbri nevű hazai startup 450 millió forintot vont be. Korábbi befektető, az OXO Technologies Holding Nyrt. mellett ezúttal a Bonitás Kockázati Tőkealap II. csatlakozott a második körhöz. Az innovatív HR-tech csapat a forrást a termék további fejlesztésére, hazai és nemzetközi terjeszkedésre, elsősorban Kelet-Közép-Európában és a DACH régióban történő értékesítés dinamikus felfuttatására fordítja.

2021. július 23. 15:33

Újabb keretmegállapodás nyertese a Delta Systems Kft.

Konzorciumi tagként keretmegállapodást köthet a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. A megállapodás értelmében a társaságot mobiltelefonok beszerzésével és kiszállításával bízhatják meg.

2021. július 23. 11:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53