Mindennapi varázslat az iskolában

forrás: Prím Online, 2021. június 12. 14:35

A gyermekek kreatív innovátorok, akik a most születő új szakmákban fognak kiteljesedni. Támogatni kell őket, lehetőséget biztosítani a tehetségek kibontakozásánál jelen kell lenni, mert az infokommunikációs technológiák gyors fejlődése kihatással van egész életünkre. Ebből a közoktatás sem maradhat ki. Az innovatív pedagógus, felfedező attitűddel, élménypedagógia megteremtésével, megfelelő tudás megszerzésével képes alkalmazni a tanórákon az új technológiákat. A tanulás átalakul, így a digitális alapú új módszertan játékos formában fejleszti a diákok képességeit. 

A digitális pedagógiai módszertan fejlesztését szolgáló képzésekre és új eszközök beszerzésére 108.768.812 forint támogatást nyert el a Kelet-Pesti Tankerületi Központ a VEKOP-7.3.3-17-2017-00007 „IKT kompetencia fejlesztésével támogatott új pedagógiai módszerek bevezetése” című projekt keretében. A projektet 2018. szeptember 1-jén indították, és a pályázat 2021. szeptember 30-ig tart.

 

A négy iskolába összesen 127 tablet, 4 Notebook, 4 interaktív kijelző, 4 Asztali VR PC, 128 midi billentyűzet, 4 tablet töltő szekrény, 127 fejhallgató került beszerzésre, valamint a programban 40 pedagógus és 400 tanuló került közvetlenül bevonásra. 

 

 

A kreativitást fejlesztő módszertan speciális elemekből tevődik össze, amelyek keretében - az énekzene oktatásában használható - digitális pedagógia új módszertanával ismerkedhetnek meg a befogadó, nyitott pedagógus kollégák.

 

A VR-, a zene-, az SNI infokommunikációs technológiák gyakorlati alkalmazását sajátítják el résztvevő pedagógusok. A cél az, hogy olyan tudást adjanak át, amit a projektzárást követően, a pedagógusok mindennapi oktatási módszereikbe beépítve hasznosítani tudnak.

 

Résztvevő intézmények:

1., Kőbányai Fekete István Általános Iskola

2., Budapest XVII. Kerületi Czimra Gyula Általános Iskola

3., Kőbányai Komplex Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

4., Budapest XVII. Kerületi Gregor József Általános Iskola

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50