A digitalizáció felgyorsítása az integráció erejével

forrás: Prím Online, 2021. július 1. 11:12

Az ABB piacra dobja a folyamatirányító rendszerének (DCS) legújabb verzióját – az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszert –, mely a megnövelt I/O képességeket, a gyors üzembe helyezést és a fokozott biztonságot, mint a digitális átalakulás alapelemeit kínálja.

Az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszer a folyamat automatizálás és az üzemi működés jövőjének egyik irányát képviseli, ezzel is megszilárdítva a cég úttörő szerepét és első számú technológiavezető pozícióját a DCS-piacon. Miközben az iparági együttműködés egyre szorosabbá válik, az ABB kiemelt DCS rendszere lehetővé teszi, hogy a döntéshozók köny-nyedén időtállóvá tegyék üzemük működését.

 

A System 800xA 6.1.1 számos új funkcióval javítja az együttműködést. Ilyen többek között a zöldmezős projektek és a barnamezős bővítések egyszerűbb, gyorsabb üzembe helyezése egy új és továbbfejlesztett Ethernet I/O Field Kittel – immár xStream Commissioning funkcióval kiegészülve –, amivel lehetséges a felhasználók számára az I/O helyszínen történő konfigurálása és tesztelése, mindezt egyetlen laptopról, anélkül, hogy vezérlő alkalmazási szoftverre vagy folyamatvezérlő hardverre szükség lenne. Ez lehetővé teszi a helyszíni telepítést és beüzemelést végző technikusok számára, hogy egyidejűleg hajtsák végre több okoseszköz automatizált hurokellenőrzéseit, és dokumentálják azok végső eredményeit.

 

A 800xA 6.1.1 rendszerrel ma könnyebb a digitális megoldások megvalósítása, mint eddig bármikor. A 800xA Publisher rendszerbővítésnek köszönhetően a felhasználó biztonságosan és egyszerűen kiválaszthatja, hogy mely adatokat streamelje az ABB Ability Genix Industrial Analytics-re és az AI Suite-re, akár perem-, akár felhőalapon.

 

 

„Az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszer még jobbá tesz egy nagy teljesítményű és világelső DCS rendszert. Azon túl, hogy folyamatirányító, elektromos vezérlő- és biztonsági rendszer, ez egy olyan, együttműködést előmozdító rendszer is, amely lehetővé teszi a mérnöki hatékonyság, az üzemeltetői teljesítmény és az eszközhasznosítás további javítását”, mondta Bernhard Eschermann, az ABB Process Automation technológiai vezérigazgatója. „Vegyük például az xStream üzembe helyezést segítő képességeit, melyek a nagyszabású projektekben rejlő kockázatok mellett a késedelmes megvalósítás okait is megszüntetik, és ezzel utat nyitnak az ABB adaptív projektkivitelezési megközelítése előtt. Ezenkívül a szabványos interfészek abban is támogatást jelentenek az ügyfelek számára, hogy a digitális átalakulásuk útján jobban kihasználják az operatív adatokat, és a kiberbiztonság fenntartására is jusson energia.”

 

A projektek gyorsabb és költséghatékonyabb megvalósítása a Select I/O fejlesztések új verzióba történő beépítésének köszönhetően válik lehetségessé. Az I/O vezérlőszekrény szabványosítása minimálisra csökkenti a gyakori utólagos változtatások negatív hatásait és a rendszer egészének helyigényét. Az I/O szekrényrendszert kiegészítő hardverelemek mennyiségének csökkentése érdekében a Select I/O ezúttal egymódusú optikai kapcsolattal csatlakozik az Ethernet adapterekhez, amelyeket gyújtószikramentes leválasztó jelkondicionáló egységekkel is el vannak látva.

 

Az ABB zászlóshajó DCS rendszerének legújabb verziója számos kibővített képességgel rendelkezik, így többek között olyan megnövelt OPC UA csatlakozási lehetőségekkel, amelyek az IT/OT konvergenciát segítik elő.  Az OPC UA kommunikációs szintek széles skálája – így például rendszerszinten egy OPC UA kliens és szerver – válik elérhetővé ebben az új verzióban. Az OPC UA konnektivitás további beépülése az AC 800M vezérlőbe, illetve a 800xA History-ban megjelenő újabb OPC UA funkciók azt jelentik, hogy az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszere előmozdítja a rendszerek és az alkalmazások közötti biztonságos együttműködést.

 

A kiberbiztonság fenntartása minden gyártulajdonos egyik legfontosabb törekvése.  Az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszer az MS Windows 2019-hez kapott legújabb javításokon és biztonsági frissítéseken keresztül növeli a kiberbiztonság szintjét. Ezenkívül a 800xA rendszer legnépszerűbb folyamat- és biztonsági vezérlői (PM866 és PM867) esetében az ISA in-formációbiztonsági megfelelőség is megvalósult.

 

Az agilitás és az együttműködési képesség még tovább javul azzal, hogy az új DCS ajtót nyit a moduláris orkesztráció előtt.  Az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszer lehetőséget biztosít a modultípus csomagok (MTP) zökkenőmentes importjára, mégpedig a forgalmazó alkalmazott automatizálási platformjától függetlenül.  Ezt úgy valósítja meg, hogy a kiemelkedő szintű felügyeleti ellenőrzés végrehajtásához kiegészítő koordinált vezérlő logikát biztosít. A rendszer minden vonatkozó szabványnak megfelel, és olyan, ún. „plug-and-produce” képességekkel rendelkezik, amelyek a kicsomagolás és a csatlakoztatás után rögtön javítanak a termelés rugalmasságán és versenyképességén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50