A Check Point az Avanan akvizíciójával újra definiálja a felhő-alapú levelezés biztonságát

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 7. 15:59

A Check Point Software és az Avanan integrált megoldása csúcsminőségű védelmet kínál a felhő-alapú levelezéseket támadó kártékony programokkal szemben, ugyanakkor a SaaS (Software as a Service - szoftverszolgáltatás) együttműködési rendszerekre is kiterjeszti a biztonsági megoldások körét.

A Check Point Software Technologies Ltd. megvásárolta a felhő-alapú levelezések számára biztonsági termékeket kínáló szegmens leggyorsabban növekvő vállalatát, az Avanan-t, melynek technológiája a legmagasabb szintű védelmet biztosítja az e-mail alapú levelezés és a SaaS együttműködési termékek terén. Az Avanan a Check Point Infinity konszolidált architektúrába integrálódva a világ legbiztonságosabb e-mail biztonsági megoldását fogja nyújtani. A felhő-alapú levelezési környezetek számára tervezett és kialakított, szabadalmazott technológián alapuló termék a piacon elérhető egyetlen egységes megoldás lesz a távoli munkavégzés védelmére a kártékony file-okkal, URL-ekkel és adathalászattal szemben a levelezési, együttműködési, webes, hálózati és végponti rendszerek egészében. 

 

Az e-mail technológiák a telephelyi megoldásokból felhő-alapúvá alakultak. A vállalati hálózatok elleni cyber-támadások 95%-a sikeres, célzott adathalászat következménye, ami azt jelenti, hogy a felhő-alapú levelezési rendszerekkel kapcsolatos fenyegetések soha nem jelentettek ilyen széleskörű problémát. Az adathalász támadások 2020 során megkétszereződtek, a világon majdnem minden Microsoft Office 365 felhasználót legalább egy alkalommal ért támadás. 

 

A COVID-19 világjárvány és az átállás a távoli munkavégzésre továbbra is erősíti a felhő-alapú irodai rendszerekre való átállást és az együttműködési megoldások (Teams, Slack, OneDrive stb.) használatát, aminek nyomán tovább nő a felhasználók kitettsége a cyber-támadásokra. A fenyegetések körének ilyen szintű szélesedése a levelezési biztonság egy újfajta megközelítését követeli meg, mivel a telephelyi használatra kialakított, hagyományos megoldásoknak nem sikerült átállniuk a felhő-alapú használatra. A natív biztonsági eszközökkel társított, öröklött e-mail megoldások (SEG) képtelenek kezelni a felhő-alapú fenyegetéseket és nem tudják megvédeni az együttműködési rendszereket. 

 

 

A 2015-ben alapított Avanan a világ leggyorsabban növekvő felhő-alapú e-mail biztonsági megoldásokat szállító cége. Kifejlesztettek egy szabadalmazott alkalmazás-programozó felületet (API), amely AI alapú motorok használatával még azelőtt megállítja az e-mail alapú fenyegetéseket, hogy azok a beérkezett levelek közé kerülnének, legyen szó külső, vagy belső levelezésekről. A vállalat 100-nál is több alkalmazottjával, 5000-nél több ügyfél és 2,5 milliónál több ’inbox’ számára nyújt védelmet. A megoldás egy app-hoz hasonlatosan, mindössze pár perc alatt telepíthető és csupán néhány klikkeléssel konfigurálható.

 

„Egyre több vállalat áll át felhő-alapú levelezési platformok használatára, miközben az e-mail válik a pusztító cyber-támadások fő csatornájává. Ezen akvizíció óriási potenciált jelent azon szervezetek számára, melyek új megközelítést keresnek az e-mail és együttműködési megoldások biztonsága terén,” - mondta Dr. Dorit Dor, Check Point Chief Product Officer. „Az Avanan Check Point Infinity-be való integrációja révén, az e-mail biztonság SaaS kezelésével a szervezetek képessé válnak öröklött megoldásaik modernizálására, így meg tudják védeni felhő-alapú levelezési és együttműködési rendszereiket a legfejlettebb támadásokkal szemben is. Már három éve OEM megoldásként használjuk az Avanan technológiát, biztos vagyok abban, hogy ezen akvizíciónak köszönhetően ügyfeleink a legjobb e-mail biztonságot élvezhetik a legjobb cyber-biztonsági képességekkel.”

 

„Az Avanan utazása az e-mail biztonság megújítása terén egy teljesen új fejezetéhez érkezett. A Check Point Software-el való összeolvadás kombinálja az Avanan AI-t, mely kategóriája legjobbja és lefüleli még azon e-mail támadásokat is, melyeket senki más nem képes, a Check Point Software kivételes biztonsági képességeivel és fenyegetésekkel kapcsolatos tudásával,” - mondta Gil Friedrich, az Avanan alapító-vezérigazgatója. „Terveink szerint a Check Point globális szervezetével közös megoldásunkat eljuttatjuk minden szervezethez, mérettől és földrajzi helyzettől függetlenül, és mindenkihez, akinek nagyobb biztonságra van szüksége levelezési és együttműködési rendszerében.”

 

A Check Point és az Avanan végleges megegyezésre jutott az akvizíció kapcsán, így a tranzakció hamarosan lezárul.

 

A Check Point Infinity az iparág első konszolidált biztonsági architektúrája, mely a legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelmet nyújtja az ismert ás ismeretlen cyber-támadások ellen. Az Avanan technológia Check Point Infinity architektúrába való integrációja világszerte a legmagasabb szintű biztonságot kínálja a távoli munkavégzés terén, lévén az egyetlen egységes megoldás, mely védelmet biztosít a kártékony file-ok, URL-ek és adathalász támadások ellen a levelezési, együttműködési, app, web, hálózati és végpont rendszerek egészében. Az egységes megoldás lehetővé teszi a szervezetek számára: 

•  Az öröklött megoldások (SEG) modernizálását az e-mail biztonság szolgáltatásként való kínálatával, és a felhő-alapú levelezés védelmének 5 percnél rövidebb idő alatt történő telepítésével. 

•  30%-kal több fertőzött e-mail megállítását, mint amennyire bármely hagyományos e-mail biztonsági megoldás képes. Ennek alapja a csúcsminőségű kártékony programokkal szembeni védelem, mely nincs hatással a termelékenységre: megakadályozza, hogy az adathalász támadások és a kártékony file-ok bejussanak a beérkezett levelek közé (’inbox’), felszámolja az e-mailekben lévő linkekre való veszélyes klikkeléseket és az automatikus támadás utáni kármentesítéssel kivédi a támadások terjedését még azelőtt, hogy bármilyen kár keletkezett volna.

•  A legbiztonságosabb és rugalmasabb megoldással való védelmet az e-mail adatvesztés (külső és belső) ellen: a biztonsági csapatnak többféle válaszreakció áll rendelkezésére az adatok védelmére, még azelőtt, hogy azok kikerülnének a szervezeti rendszerekből. 

•  A SAAS együttműködési rendszerek – mint a OneDrive, a Google Drive, a Teams, a Share Point, a Slack, a Box, és így tovább – védelmét a kártékony URL-ekkel, a fertőzött file-okkal és az adatvesztéssel szemben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50