Az amerikai befektetők egyre inkább érdeklődnek a magyar startupok iránt

forrás: Prím Online, 2021. október 4. 14:13

A pandémia alatt sikeresen megrendezett startup verseny szervezői szerint jelentősen megnőtt a nemzetközi érdeklődés a hazai projektek iránt. Ehhez igazodva a RESTART2021 zsűrijében idén már nem csak magyar üzleti angyalok és startup szakértők ülnek majd.

Október 8-ig lehet jelentkezni a Pozi.io által szervezett Restart2021 elnevezésű startup versenyre. A szervezők célja, hogy mentorációval vagy akár 30.000 dolláros angyal befektetéssel segítsék az új projektek születését, kezdeti lépéseit. A RESTART sorozat versenyeibe bárki nevezhet akár egy ötlettel is, a szervezők kifejezetten olyan projekteket várnak, amelyek az újrakezdéshez, bármilyen szakterület újragondolásához járulhatnak hozzá.

 

A nevezők a regisztrációval azonnal egy olyan nemzetközi innovátor közösség tagjaivá válnak, ahol már több mint 50 ország startuppereivel vehetik fel a kapcsolatot.

 

A Pozi.io kimondott célja, hogy azok is lehetőséghez jussanak, akik a nagy nemzetközi versenyeken még nem jutottak a legjobbak közé, az alapítók hisznek benne, hogy a versenyekre jelentkezők többsége érdemes arra, hogy az ötlete megvalósuljon. 

 

 

„Kifejezetten pazarlásnak gondoljuk, hogy a sokszáz fős versenyek néhány győztesén kívül a többiekre semmilyen figyelem nem irányul. A legnagyobb vállalatok által meghirdetett hatalmas kampányokban könnyedén elsikkadhatnak az igazi tehetségek, több száz, akár több ezer ötlet is elveszhet egy versenyben, úgy hogy nem kerül nyilvánosság elé.”  – állítja Kovács Roland a Pozi.io CEO-ja, a rendezvény egyik főszervezője.  „A zsűri szempontjai és a szubjektív értékelés miatt rengeteg jó projekt hullik ki a rostán anélkül, hogy azt a nemzetközi startup közösség megismerhetné. A mi versenyeinket és a Pozi.io oldalán mindenkit láthatóvá teszünk, így könnyen találhat partnert, szakértőt, vagy akár befektetőt is a közösségünkben.” 

 

Az pontosan látszik, hogy hatalmas igény van az új ötletekre, hiszen a környezettudatosság, a Fintech, a Biotech vagy az AI területén valódi forradalom zajlik világszerte. A RESTART2021 azokat szeretné megmutatni, akik a jövő vállalkozásait álmodták meg, azokat a projekteket építik, amelyek jobbá és élhetőbbé teszik majd mindennapjainkat. A verseny támogatói is igen színes képet mutatnak; az NDV Innovation a hazai angyal befektetőket képviseli, a MediaSpace globális média közösségként jelenik meg, míg a Hackathons International egy nagy nemzetközi fejlesztői közösség. A kelet-közép-európai régió felé egyre nagyobb figyelem fordul Amerikából is, Silicon Valley jelenleg még felfedezésre érdemes fehér foltként tekint ránk startup témában. A szervezők úgy látják, hogy az idei zsűriben már jelentős amerikai befektetők is helyet kaphatnak.

 

„A verseny kiváló lehetőség arra, hogy egy ötlet akár 30.000 dolláros befektetési lehetőséghez jusson, de ennél is nagyobb lehetőség arra, hogy a nemzetközi közösség előtt bemutatkozzon. Ezért nemcsak azokat várjuk, akik már sikereket értek el, hanem azokat is, akik már pályáztak az ismert versenyeken, de eddig nem értek el áttörést. Hiszünk benne, hogy tehetségeket nem csak a sikerstartupok háza táján találhatunk.” – részletezi terveiket a főszervező.

 

A RESTART2021 verseny online kerül megrendezésre, a versenyzők projektjei a Pozi.io oldalán válnak elérhetővé. A szervezők azt remélik, hogy a befektetési lehetőség és a nemzetközi közösség sok ötletet és projektet vonz majd az oldalukra, továbbépítve az első magyar alapítású nemzetközi startup találkozó pontot. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09