Az IKEA bemutatja a LED-es izzók új generációját

forrás: Prím Online, 2021. október 8. 11:10

Az IKEA elkötelezett amellett, hogy drasztikusan csökkentse ökológiai lábnyomát a teljes értéklánca mentén – az alapanyagok beszerzésétől kezdve a gyártáson keresztül egészen az IKEA termékek otthoni felhasználásáig. Ennek fontos részét képezi, hogy vásárlói számára lehetővé tegye, hogy növelhessék otthonuk energiahatékonyságát. Miután az IKEA teljes világítási termékkínálata vonatkozásában áttért a LED technológiára, most további lépésként a LED-es izzók egy új generációját vezeti be. A megfizethetőbb árú és átlagosan 35%-kal energiatakarékosabb új SOLHETTA kollekció 2021 októberétől kerül az IKEA áruházakba.*

A globális áramfogyasztás mintegy 15%-át a világítás teszi ki. A fényforrások energiahatékonyságának növelése világszerte meghatározó szerepet játszik az otthonok és a vállalatok ökológiai lábnyomának csökkentésében. Annak érdekében, hogy segítse ezt a folyamatot, az IKEA 2015-ben a teljes világítási termékválasztékát tekintve LED technológiára váltott, miközben kiemelt hangsúlyt fektetett a megfizethetőségre.

 

 

„Arra a meggyőződésünkre alapozva, miszerint a fenntarthatóság és a megfizethetőség kéz a kézben járhat − és kell is, hogy járjon −, bemutatjuk az energiatakarékos LED-es izzók új generációját, a SOLHETTA kollekciót, amely lehetővé teszi vásárlóink számára, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat. Örömmel mondhatom, hogy a SOLHETTA kollekció a korábbi sorozatokhoz képest alacsonyabb áron lesz kapható, annak érdekében, hogy még megfizethetőbbé tegyük ezeket az izzókat" − mondja Jan Tesar, az IKEA cseh-magyar-szlovák régiójának részlegvezetője.

 

 

A 2020-as pénzügyi évben majd 76 millió LED-es izzó eladásával a háta mögött az IKEA tovább folytatja LED-es fejlesztéseit, hogy lehetővé tegye az otthoni energiafogyasztás csökkentését az emberek sokasága számára. Az új SOLHETTA LED-es izzócsaládban az általánosan elterjedt foglalatokba illő, hagyományos méretű és formájú izzók találhatók. A SOLHETTA akár 25 000 óra, azaz kb. 20 évnek** megfelelő élettartamú, minőségi világítást és izzókat kínál a vásárlók számára.

 

Az IKEA kínálatában jelenleg kapható LEDARE és RYET izzócsaládokhoz képest a SOLHETTA energiahatékonysága átlagosan 35%-kal magasabb, ami kb. 45 000 tonna CO2-kibocsátásnak megfelelő energiamegtakarítást tesz lehetővé évente.*** „Bízunk benne, hogy a SOLHETTA kollekcióval megkönnyíthetjük az emberek többsége számára, hogy csatlakozzanak a nagyszabású klímamozgalomhoz" − mondja Jan Tesar.

 

 

_____________

* A végleges kiskereskedelmi árakról a helyi IKEA piacok szolgálnak további tájékoztatással. 

** Napi 3 óra használattal számolva.

*** A 2019-es pénzügyi évben értékesített LEDARE és RYET izzók számával (63 millió) és napi 3 óra használattal számolva.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50