A Siemens kapcsolja össze digitálisan az Expo 2020 épületeit

forrás: Prím Online, 2021. október 12. 12:38

A dubaji világkiállítás legfontosabb infrastruktúra-digitalizációs partnereként a Siemens az expo hatalmas, Monaconál kétszer nagyobb területén bemutatja, hogyan lehet egy város épületeit, gépeit és létesítményeit okos technológia segítségével összekapcsolni. A Siemens MindSphere nevű ipari IoT megoldása tölti be az Expo 2020 központi idegrendszerének szerepét, mely többek közt 137 épület 200.000 adatpontját köti össze, valamint 15.000 kamera csatlakozik hozzá. Bár a kiállítás infrastruktúráját felügyelő rendszer a háttérben fut, mindenki, aki az expóra látogat, profitálhat a működéséből.

A Siemens technológiája lehetővé teszi az expo vezetői számára a fenntarthatósági mutatók követését, így többek közt az épületüzemeltetés optimalizálását, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, a víz- és energiatakarékosság elősegítését, valamint a látogatók kényelmének és biztonságának növelését is. A rendszer valós idejű hozzáférést biztosít az adatokhoz és elemzésekhez, így jobb döntéseket hozhatnak például arról, hogyan növeljék az épületek energiahatékonyságát vagy miként javítsák az öntözőrendszerek vízfelhasználását. Ez különösen fontos a Közel-Keleten, ahol az energiafelhasználás jelentős részét az épületek teszik ki. 

 

 

„Itt, az eddigi leginkább digitálisan összekapcsolt expón megmutatjuk, mit tehet a Siemens annak érdekében, hogy a városok hatékonyabbá, fenntarthatóbbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé váljanak. Nemcsak a rendezvény mellett köteleztük el magunkat, hanem az Expo 2020 után ide költöztetjük dubaji központunkat is” – mondta Matthias Rebellius, a projektért felelős Siemens Smart Infrastructure üzletág vezetője, aki elmondta, hogy terveik szerint 2025-re duplájára, 1,5 milliárd euróra szeretnék növelni az SI üzletág digitális megoldásokból származó bevételeit. Ennek eléréséhez a vállalatnak hosszú távú tervei vannak, többek közt a régióban is: „Ázsia egy növekvő piac: Kínában, Indiában és a Közel-Keleten egyaránt szeretnénk növelni piaci részesedésünket” – tette hozzá.

 

A Siemens rendszeresen részt vesz a világkiállításokon 1851 óta, amikor a vállalat alapítója, Werner von Siemens bemutatta a nagyközönségnek mutatós távíróját Londonban. Az Expo 2020 Dubai rendezvényre 25 millió látogatót várnak. A rendezvény 2022. március 31-ig tart nyitva.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59