Elkezdődött a szakmai zsűrizés az Ország Játéka versenyen

forrás: Prím Online, 2021. október 26. 12:40

Környezettudatosságra nevelő újdonságok és örökzöld társasjátékok mellett idén több kategóriában is versenybe szállnak az Ország Játéka címért a retro játékok - köztük az itthon is 14 éves múltra visszatekintő Bakugan – közölte a szervező JátékNet webáruház. Az idén kilencedik alkalommal megrendezett versenybe hét kategóriában 62 játékkal neveztek a hazai gyártók és forgalmazók. A JátékNet szerint továbbra is érzékelhető az elhúzódó pandémia hatása: a nevezések csaknem fele társasjáték. A kedvencekre november 7-én éjfélig lehet a www.orszagjateka.hu oldalon szavazni.

Időnként feltűnnek retro játékok, amik újra teret nyernek a népszerűségi listákon, most a Bakugánok „rúgták be a kaput”. A társasjátékok tartják a pozíciójukat, tavaly és idén is több mint 45 százalék a pályázott játékok közül ebben a kategóriában indult.

 

Elkezdte a 2021-es Ország Játéka versenyen a szakmai zsűri az értékeléseket, amelyen összesen 62 játékkal pályáztak hét kategóriában a magyarországi gyártók és forgalmazók. Hasonlóan a korábbi évekhez, a kategóriagyőzteseket a közönségszavazat és a szakmai zsűri vizsgálata és értékelése alapján díjazzák. A zsűritagok között van játékfejlesztő, gyermekpszichológus, pedagógus, védőnő, lapkiadó, média képviselő és influenszer is, akik speciális szempontrendszer szerint vizsgálják és értékelik a nevezett játékokat. Figyelembe veszik, hogy hozzájárul-e a játék a gyermek mentális fejlődéséhez, az érzelmi világának elmélyítéséhez, a szociális kapcsolat fejlesztéséhez, felmérik a készségfejlesztés mértékét, hogy alkalmas-e az együttjátszásra, biztosít-e örömforrást, illetve milyen a kivitelezés minősége, mennyire kreatív és innovatív.

 

 

„Évről évre visszaigazolja a szavazatok száma és a pályázók is, hogy a rangos és értékes Ország Játéka elismerés minőségi megkülönböztetést nyújt, ami az ajándékvásárlás során a szülőknek is kiindulási pontként szolgál.” – fogalmazott Őri Gergely, az Ország Játéka versenyt életre hívó JátékNet webáruház ügyvezető igazgatója.

 

Sajnos a Játszónap elmarad – ahol a versenyre nevezett játékokat is ki lehetett próbálni –, helyette a JátékNet webáruház rajzversenyt indított a Facebookon óvodák és bölcsődék számára. Minden intézmény több rajzzal nevezhet, a végén sorsolással döntenek a nyertes óvodáról és bölcsődéről, melyek 50.000 Ft értékű ajándékcsomagot nyernek.

 

Az Ország Játéka versenyen szavazók közül 100 db 2000 Ft értékű kupont is sorsolnak, idén pedig még 50.000 Ft-os fődíj megnyerésére is van esély, amit a szavazás lezárása után az összes résztvevő között sorsolnak ki.

 

Szavazni november 7-én éjfélig lehet a www.orszagjateka.hu oldalon, az eredményhirdetésre 2021. november 8-10. között kerül majd sor.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09