Energiahatékonysági és környezetvédelmi díjakat vett át a Körber

forrás: Prím Online, 2021. november 18. 12:21

Rangos világcégekkel került egy polcra a közelmúltban átvett elismeréseknek köszönhetően a pécsi Körber. A gépgyár a Virtuális Erőmű Program Energiahatékony Vállalat Díját, valamint a CSR Hungary Díj több kategóriájának az elismeréseit vihette haza.

A Virtuális Erőmű Program közel egy évtizede törekszik a vállalatok, az önkormányzatok és a lakosság energetikai célú szemléletformálására. A köztársasági elnök fővédnökségével működő, a három legjobb európai uniós energiahatékonysági program közé is beválasztott kezdeményezés alapfilozófiája, hogy a legzöldebb energia az, amit meg sem termelünk. Ezért a bekapcsolódó partnerek körében a takarékosságot ösztönzi többek között a jó példák megosztásával és a mintaértékű beruházások elismerésével.

 

A közösen létrehozott virtuális erőmű „termelése”, vagyis a megspórolt energiamennyiség megközelíti a 600 MW-ot, amivel a negyedik helyre kúszott fel a hazai erőművek rangsorában. A cél 2030-ig az 1000 MW és a második hely elérése. Ebből a pécsi Körber is jelentős részt vállalt: a gyár teljes világításának, összesen mintegy 5700 fényforrásnak LED-ekre cserélésével 830 MWh-nyi, 380 háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű elektromos energiát takarít meg az üzem. Ez a Körber szintjén is komoly tétel: az éves felhasználás mintegy 8%-a.

 

A CSR Hungary Díjon egyedülálló módon, nemzetközi nagyvállalatokat megelőzve, három kategóriában vehetett át elismerést a Körber. A legjobb környezeti felelősségvállalásért díjat az energiahatékonyság és a hulladékkezelés terén kifejtett erőfeszítésekért kapta a vállalat. Az egyre több részleget érintő papírmentes működés, valamint a teljes termelési területen bevezetett szelektív gyűjtés, amelynek minőségi javítása idén bekerült a vállalati célkitűzések közé - csak néhány példa a jutalmazott erőfeszítésekre.

 

A „zöld” programokat csak a munkatársakkal szembeni felelősség előzi meg fontosságában. A Körber elismert modellje széleskörű, legtöbbször az előírtat meghaladó szolgáltatás- és juttatáscsomagot tartalmaz. Fontos pillér az egészség – így helyben elérhető szűrővizsgálatok, támogatott sport- és egészségmegőrző programok és eszközök állnak a kollégák rendelkezésére. A járványhelyzet alatt különösen felértékelődtek a munkatársak egészségének védelmében hozott extra lépések a rendszeres vitaminosztástól a védőoltások megszervezéséig.

 

 

Nem volt meglepetés, hogy kimagasló, a munkavállalókat az előírt mértéket jelentős mértékben meghaladó módon segítő humánpolitikai gyakorlatáért a Körber átvehette az Europa Design különdíját is.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megbízható Munkaadó 2024-26 címet kapott az SAP

Az SAP Hungary Kft. elnyerte a "Megbízható Munkaadó 2024-26" címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. A díjat olyan cégek kapják, amelyek kiemelkedő HR-gyakorlatot folytatnak, és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

2024. május 28. 13:07

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52