A GEFCO teszteli a Stanley Robotics járműtárolási műveletekhez kifejlesztett robotját

forrás: Prím Online, 2021. december 15. 11:10

A GEFCO, a globális multimodális ellátási lánc szakértője és az európai autóipari logisztika vezető szolgáltatója, megkezdte a Stanley Robotics önjáró mobil robot tesztelését, valós működési körülmények között a franciaországi Nanteuil-Le-Haudouin platformon. A Stan néven ismert robotot, a kész járművek tárolásának optimalizálására tervezték.

A mobil robotika legújabb technológiai áttöréseit és a tárolás optimalizálására szolgáló mesterséges intelligencia alapú szoftvermegoldásait ötvözve, ez a 100%-ban elektromos robot, képes a megrendelések feldolgozására, az autók felismerésére, illetve azok egymástól csupán pár centiméterre történő elhelyezésére.

 

A kísérleti teszt során, két Stan robot fog mozgatni és előre kijelölt helyére elhelyezni 100 használt autót. Ezt követően a robotok igény szerint, úgy rendezik sorba az autókat, hogy egy operátor könnyedén fel tudja rakni őket a szállítókamionokra.

 

 

A cél az, hogy kiderüljön, hogy a robotok használata megfelel-e a GEFCO területén zajló járműlogisztikai folyamatok elvárásainak. Több tesztet is végeznek, különböző forgatókönyvek alapján, számos autó bevonásával. Ezek, a robotok számára kialakított, zárt, kizárólag, az arra felhatalmazott személyzet számára megközelíthető zónákban zajlanak majd, a biztonsági előírásokat szigorúan betartva. A tesztek a szoftver és az operatív eszközök integrációjának lehetőségét is mérlegelik.

 

A projekt kivitelezése, a GEFCO robotika, mesterséges intelligencia, big data, RPA (robotikus folyamatautomatizációra) és alternatív energiafelhasználás melletti elkötelezettségének jegyében történik.

 

 

Vittorio Battaglia, a GEFCO France elnöke megjegyezte: "A GEFCO legaktuálisabb prioritásainak egyike az új technológiák adaptációja és innovációja. A Stanley Robotics robottesztje illeszkedik ezen elképzelésünkbe, illetve folyamataink ügyféligényekhez igazított, folyamatos fejlesztéseire irányuló törekvésünkkel is összhangban áll." 

 

Clément Boussard, a Stanley Robotics vezérigazgatója hozzátette: "Nagyon büszkék vagyunk közös projektünkre az autóipari logisztika európai piacvezetőjével, a GEFCO-val. Ez egy nagyon fontos lépés számunkra, biztos vagyok benne, hogy egy hosszútávú partnerség útjára lépünk, melynek keretein belül sok robotikai megoldással szolgálunk a jövőben a GEFCO autóipari logisztikai területén."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59