Delta csoport: 4 milliárdos IT fejlesztés a Dunaújvárosi Egyetemnek

forrás: Prím Online, 2021. december 21. 09:48

Jelentős értékű közbeszerzések nyerteseként hirdette ki a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Delta Systems Kft.-t a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány nevében eljáró Dunaújvárosi Egyetem. A három közbeszerzési eljárás keretében a társaságot szerverek és tárolórendszerek, valamint kliens oldali IT eszközök beszerzése mellett optikai- és réz hálózat fejlesztése, szünetmentes tápegységek, aktív hálózati eszközök és szoftverek, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások elvégzésével bízták meg. A tenderek összértéke meghaladja a nettó 3,7 milliárd forintot.

A tenderek célja a Dunaújvárosi Egyetem IT rendszereinek és infrastruktúrájának 21. századi kihívásoknak megfelelő technológiai fejlesztése. Ehhez kapcsolódóan a Delta Systems Kft., mint a közbeszerzési eljárások nyertese a szerverek, tárolórendszerek, valamint kliens oldali IT eszközök szállítása mellett fejleszteni fogja a meglévő optikai- és réz hálózatot, valamint biztosítja a stabil működéshez szükséges szünetmentes tápegységeket, valamint aktív hálózati eszközöket és szoftvereket.

 

"A Delta Systems Kft. az ország egyik vezető rendszerintegrátoraként kiemelt missziójának tekinti a hazai oktatási intézmények, köztük az egyetemek digitális felzárkóztatását, infrastruktúrájának fejlesztését, közvetetten pedig az oktatás színvonalának növelését. Meggyőződésem, hogy az elnyert szerződések újabb lehetőségek ezen törekvés megvalósításában.” – jelentette ki a szerződések elnyerése kapcsán Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Mindhárom szerződés a finanszírozási forrás, azaz az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány között 2021. szeptember 28-án létrejött keretmegállapodás alapján tervezetten RRF finanszírozás formában nyújtandó egyetemi fejlesztésre fordítandó keretösszeg rendelkezésre bocsátása napját követő 5. munkanapon lép hatályba.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09