Már minden HÉV-bérlet megváltható a MÁV mobilalkalmazással

forrás: Prím Online, 2021. december 26. 12:43

December 22-étől a MÁV mobilalkalmazásban már elektronikus bérletet is lehet váltani az összes, a fővárost elhagyó HÉV-vonal – a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV – Budapesten kívüli szakaszaira.

A bérletek ára és érvényessége megegyezik a BKK-pénztáraknál és az automatáknál váltható bérletekével. Az alkalmazásban a teljesárú és a kedvezményes bérletek is elérhetők, utóbbiakat az alkalmazás – a megfelelő kedvezményre jogosító okmány beállítása után – automatikusan felkínálja.

 

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési (JÉ) rendszere, melynek része a mobilalkalmazás is, a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete, aminek fejlesztését– a vasúttársaság saját belső erőforrásaira alapozva – a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. végzi. A MÁV SZK a MÁV-HÉV-vel folyamatosan vizsgálja a menetjegy- és bérletértékesítési csatornák bővítésének, illetve a MÁV mobilalkalmazás fejlesztésének lehetőségeit. A HÉV-vel utazók megszokhatták, hogy az alkalmazással egyszerűen válthatnak menetjegyet a HÉV-vonalak fővároson kívüli szakaszaira, és az elmúlt időszakban már korlátozottan bérletek is elérhetők voltak az alkalmazásban. Eddig a H5-ös HÉV-re lehetett teljesárú bérletet váltani ezen a módon, a lehetőséggel sokan élnek minden hónapban. Emellett a Dunaharaszti zónabérletek egy részét is elektronikusan váltják meg, amellyel a Dunaharaszti és Budapest között ingázók vonattal, HÉV-vel és a Volánbusz járataival is utazhatnak.

 

 

A HÉV-bérleteket korábban jellemzően csak a BKK értékesítési pontjain lehetett megvásárolni. A MÁV mobilalkalmazással bárhol, bármikor, sorban állás nélkül lehet elektronikus jegyet vagy bérletet váltani. Az alkalmazás használatához csupán egyszer kell regisztrálni, ezután a jegyek és bérletek néhány kattintással megválthatók.

 

A HÉV-állomásokat az alkalmazásban az állomásnév végén lévő H betű jelzi. Jegy- és bérletváltáskor a HÉV esetén is be kell állítani a kedvezményeket, illetve a Budapest-bérlet meglétét. A HÉV-bérletekhez – az első bérletváltás előtt – bérletigazolványt kell létrehozni az alkalmazásban, amely tartalmazza a bérletet használó utas fényképét és adatait. A bérletről a bankkártyás fizetést követően elektronikus számla készül, melyet az alkalmazásban megadott e-mail-címre küld el a rendszer. Ez a számla elektronikus formában hiteles, és továbbítható a munkáltatónak (elszámolás céljából), papír alapú számla igénylésére nincs lehetőség.

 

A MÁV mobilalkalmazás fontos jellemzője, hogy csupán a vásárláskor van szükség internetkapcsolatra, a megváltott jegyek és bérletek első letöltés után ellenőrzéskor internetkapcsolat nélkül is bemutathatók. Egy közelmúltban történt fejlesztés eredményeként pedig már nemcsak Android és iOS operációs rendszerekre, de a HMS rendszerű Huawei telefonokra is telepíthető az alkalmazás. Az alkalmazásban bemutatott jegyeken, bérleteken nemrég egy új biztonsági elem is megjelent, melynek megjelenéséhez a jegyellenőrök a jegykép mozgatását kérhetik.

 

Fotó: MÁV

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59