Környezettudatos fejlesztések a Samsung háztartási gépeinél 2022-ben

forrás: Prím Online, 2022. január 9. 10:10

A Samsung idei fenntarthatósági kezdeményezései hozzájárulnak a háztartási berendezések környezettudatos fejlesztéséhez. A vállalat a környezeti terhelést csökkentő termékekkel és a mindennapokban igénybe vehető szolgáltatásokkal is fellép a fenntarthatósági problémák ellen.

„A CES 2022 kiállításon bemutattuk, hogyan szeretnénk hozzájárulni az egész világot érintő, környezetvédelmi és fenntarthatósági kihívások elleni harchoz – mondta el Hyesoon Yang, a Samsung Digitális berendezések üzletágának alelnöke és a felhasználói élményért felelős csapatának vezetője. – Együttműködéseken keresztül hozzájárulunk a mikroműanyag-szennyezés csökkentéséhez, támogatjuk a felhasználókat az energiafogyasztásuk csökkentésében, újrahasznosított anyagok használatával csökkentjük a hulladéktermelést és egyre több termék esetében átállunk a környezettudatos csomagolások alkalmazására, valamint folyamatosan keressük a további módjait annak, hogyan tehetnénk még többet a bolygónkért és a fenntarthatóbb jövőért.”

 

Technológia a környezetszennyezés ellen

A Samsung 2022-től az amerikai ruházati márkával, a Patagoniával is együttműködik. A CES 2022 kiállításon bejelentett kezdeményezés célja a mikroműanyagok használatának és az óceáni ökoszisztémára gyakorolt hatásának csökkentése. A Patagonia vállalati vízióért felelős igazgatója, Vincent Stanley a bejelentésen elmondta: „Az együttműködés nagyszerű példa arra, hogyan segíthetnek a vállalatok a klímaváltozás megállításában és a természet egyensúlyának helyreállításában.”

 

A Patagonia elkötelezett az innovatív alapanyagok használata mellett, amelyekkel csökkentheti a környezeti terhelést. A ruházati vállalat a jövőben a Samsungot is segíti majd terméktesztelésben, kutatási eredményekkel és az Ocean Wise nevű civilszervezettel való együttműködés elindításával. A Samsung az elmúlt években folyamatosan fejlesztett olyan megoldásokat, amelyek ellensúlyozhatják a mikroműanyagok negatív hatásait.

 

A Samsung Bespoke Víztisztítója*  nemrégiben elnyerte az NSF International minősítését, a 0,5 és 1 mikrométeres részecskék, mint például a mikroműanyagok kiszűréséért. A Samsung ezzel az elsők között kapta meg a hitelesítést a víztisztító gépére.    

 

Hatékonyabb energiatakarékosság és környezettudatosabb energiafelhasználás 

A hatékonyabb energiafelhasználás és a fenntartható életmódra való áttérés érdekében a Samsung a Q CELLS-szel együtt létrehozta a SmartThings Energy új, Nulla energiaigényű otthonok integrációja**  funkciót. Ez a megoldás napelemekből és energiatároló rendszerekből származó adatokkal segíti a felhasználókat a saját háztartásuk energiahatékonyságának növelésében.

 

 

 

A SmartThings Energy figyeli a fogyasztók csatlakoztatott eszközeinek energiafelhasználását, és a használati szokásaik alapján energiatakarékossági módszereket javasol. Az egyesült államokbeli Wattbuy és az angol Uswitch vállalatokkal együttműködve a SmartThings Energy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy áttérjenek a lakóhelyük legköltséghatékonyabb energiaszolgáltatójára.

 

Az újrahasznosított műanyagok alkalmazása a következő szintre lép

A Samsung növeli a háztartási készülékeiben felhasznált újrahasznosított műanyagok mennyiségét, és kiterjeszti az újrahasznosított műanyag felhasználását a készülékek belső alkatrészeiről a külső elemekre is.

 

A vállalat az újrahasznosított műanyagok felhasználására vonatkozó célját a 2021-es 5 százalékról 2024-ig*** 30 százalékra növeli a háztartási készülékeiben. Ez a 2021-es 25 000 tonnáról 158 000 tonnára nő 2024-ig. 

 

A Samsung egy új típusú, újrahasznosított polipropilén anyagot is kifejlesztett mosógépeihez. Az elviteles dobozokhoz és az arcmaszkok zsinórjaihoz hasonló tárgyakból származó eldobott polipropilén és polietilén felhasználásával a vállalat új típusú újrahasznosított gyantát hozott létre, amely jobban ellenáll a külső behatásoknak.

 

Fenntarthatóbb csomagolás

A Samsung kiterjeszti az ökocsomagolás használatát, így több terméknél lesz elérhető, beleértve a háztartási készülékeket, így a porszívókat, a mikrohullámú sütőket és a légtisztítókat is. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy újrahasznosítsák azokat a dobozokat, amelyekbe a termékeket csomagolták.

 

Az ökocsomagolás kiterjesztését először 2021-ben vezették be Koreában, 2022-ben pedig világszerte egyre több termék kerül majd környezettudatos csomagolásba.

 

__________________

*  A Bespoke Víztisztító Magyarországon nem elérhető.

**  Az elérehtőség országtól függően eltérő lehet. Elsőként az Egyesült Királyságban érhető el 2022 első felében, majd a második félévben Németországban, 2023-ban pedig az USA-ban.

***  A felhasznált alkatrészek tömegének százalékában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59