Virtuális látogatás az ABB Distribution Solutions brnói gyárában

forrás: Prím Online, 2022. január 17. 09:59

A virtuális gyárlátogatás betekintést enged a világ legnagyobb, IEC szabvány szerinti középfeszültségű mérőváltóit és szenzorait előállító gyárába, és azokba a gyártócsarnokokba, ahol a középfeszültségű lég- és gázszigetelt, valamint kisfeszültségű kapcsolóberendezések készülnek. 

A COVID-19 világjárvány két évvel a kitörése után is kihat valamennyiünk életére. Behatárolja utazási lehetőségeinket és a gyárlátogatásokat is megnehezíti, ezért az ABB virtuális gyárlátogatási lehetőséget teremtett ügyfelei, partnerei, beszállítói és más érdeklődők számára a Distribution Solutions divíziójának brnói gyártóüzemében.

 

 

A brnói gyárat 1887-ben alapították, és 1993-ban vált az ABB részévé. Jelenleg a gyár 162.000 m2-es területen közel 2.000 főt foglalkoztat. Az itt előállított termékeket a világ legigényesebb projektjeiben használják fel, így megtalálhatók a Burdzs Kalifa toronyban, a Facebook luleai (Svédország) adatközpontjában, a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren, a londoni földalattiban és a világ számos más, ikonikus helyszínén.

 

A látogató egyetlen kattintással nyomon követheti a lég- és gázszigetelt középfeszültségű kapcsolóberendezések – pl. az UniGear Digital –, valamint a kisfeszültségű kapcsolóberendezések, ezen belül a valaha gyártott legbiztonságosabb kisfeszültségű kapcsolóberendezés, a NeoGear előállításának teljes folyamatát. Felfedezheti a kompakt eHouse alállomásokat, a digitális megoldásközpontot, megtekintheti a szerviztevékenységnek helyet adó munkaterületet, illetve megtekintheti a világszínvonalú műszaki laboratóriumot.

 

 

Az ABB csehországi gyára egyike annak a számos ABB-telephelynek szerte a világon, ahol olyan integrált eHouse és „skid“ szerelt villamos megoldások fejlesztésére és szállítására szakosodtak, amelyek az előzetesen elvégzett tervezés és tesztek révén segítik hozzá az ügyfeleket a projektek minél gyorsabb megvalósításához, hiszen így a telepítés időtartama minimálisra csökken, a helyszíni munkákkal kapcsolatos kockázatok elenyészőek, és a munkavégzés is biztonságosabb.

 

Brnóban a vállalat a műszaki tervezés, a projektirányítás, a gyártás és a minőségbiztosítás teljes spektrumát átfogó csapattal rendelkezik, mely a helyszíni munkát végző állománnyal együtt támogatja a berendezések végső helyén végzett kivitelezést, telepítést és üzembe helyezést. 

 

 

A gyárlátogatás része a digitális megoldásközpont megtekintése is. Ez az a hely, ahol a rendszerarchitektúra-tervezésben, az energetikai tanulmányokban és a tanácsadásban rejlő szinergiákon és lehetőségeken dolgoznak. Továbbá szabványos megoldásokat fejlesztenek ki globális megrendelők részére, és itt születnek azok az egyedi megoldások is, amelyekre a sajátos követelményeket támasztó ügyfeleknek van szüksége. Mindez arra szolgál, hogy a vállalat egyre bővítse villamosítási megoldásainak átfogó digitális tartalmát. 

 

Az alábbi linken keresztül fedezheti fel a brnói gyárat: ABB Brno (virtualvisit.cz) 

Kulcsszavak: ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

"Pénz, de honnan? 2024."

Beindultak és egész évben kitartanak az előnyös pályázati kiírások kkv-knak, és sorra hirdetik meg a KAP, az agrárium idei pályázati kiírásait. A "Pénz, de honnan? 2024" roadshow utolsó, budapesti állomásán június 20-án is sok új kedvezményes, támogatott forrást hoznak az előadók Közép-Magyarország kkv-döntéshozóinak és az agrárium szereplőinek.

2024. május 28. 20:37

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Felforgatja a munkaerőpiacot a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak – derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből, mely 15 ország több mint félmilliárd álláshirdetését elemezte.

2024. május 28. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52