Klímaberendezéseket adományozott a Panasonic a Semmelweis Egyetem gyermek-tüdőgyógyászatának

forrás: Prím Online, 2022. január 17. 12:29

A Panasonic Heating and Cooling Solutions üzletágának hazai képviselete Etherea nanoe X technológiával felszerelt levegő-levegő hőszivattyú rendszerek adományozásával és telepítésével támogatja a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának pulmonológiai-allergológiai szakrendelését, ahol légúti betegségben szenvedő gyermekeket kezelnek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Semmelweis Egyetem gyermek-tüdőgyógyászatára esett a Panasonic választása, hiszen a mindennapi munkánk során nagy jelentősége van annak, hogy minél jobb minőségű levegőt tudjunk biztosítani a nálunk kezelt betegeknek, emellett pedig a dolgozók munkakörülményeinek javítása is feladatunk. A Panasonictól kapott klímaberendezések sokkal komfortosabb körülményeket biztosítanak betegeinknek és a kollégáinknak, akik a nagy nyári melegben is itt töltik a napjaikat. A klinikára újszülöttől tizennyolc éves korig érkeznek gyermekek és a szüleik, így nem mindegy, hogy őket milyen feltételek között tudjuk fogadni” – mondta el dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I.sz. Bókay Gyermekklinikájának igazgatója. Emellett azt is hangsúlyozta, hogy évente hatvan-hetvenezer járóbeteg fordul meg a klinikán, és hétezer fekvőbeteget kezelnek, gyakorlatilag majdnem minden spektrumával foglalkoznak a gyerekgyógyászatnak. A tüdőgyógyászatra egyrészt akut megbetegedésekkel, tehát például hörghurut, tüdőgyulladás, vagy az RSV-fertőzés miatt, de krónikus betegségekkel is kerülnek gyermekek. Az ő gondozásuk zajlik a fekvőbeteg ellátást követően a szakrendeléseken. „Kórházunk a világ negyedik legrégibb gyermekgyógyintézete, emellett mi vagyunk az egyetlen olyan centrum az országban, ahol a tüdőtranszplantált gyermekek gondozása zajlik, illetve a járóbeteg gondozáson az allergológiai kivizsgálások és kezelések nagyon széles spektrumát végezzük” – tette hozzá dr. Szabó Attila.  

 

 

„A Panasonic termékei fejlesztésének és kereskedelmi tevékenységének végzése során folyamatosan szem előtt tartja a társadalmi szerepvállalást. Számos nagy léptékű programot folytatunk világszinten és vannak lehetőségeink, melyekkel a helyi közösségeket támogathatjuk. A magyar Panasonic dolgozóit és a Monaco Klíma Kft. szerviz partnerünket is nagy büszkeséggel tölti el, hogy Magyarországon a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján megvalósíthattuk ezt a beruházást” – mondta el Bánhalmi Zoltán, a Panasonic Heating and Cooling Solutions magyarországi értékesítési vezetője. „A régiónkban is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a megújuló energiával kapcsolatos megoldásaink és termékeink, és ez az üzleti siker lehetőséget biztosít arra, hogy valamit visszaadjunk a helyi társadalomnak” – tette hozzá Bánhalmi Zoltán. 

 

A Panasonic a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának teljes pulmonológiai szakrendelését nanoe X technológiájú berendezésekkel szerelte fel, amelyek működése a hidroxilgyökök használatán alapul. Az adományozott levegő-levegő hőszivattyús rendszerek felszerelve a Panasonic szabadalmaztatott nanoe X levegőminőséget javító technológiájával a ma kapható legmodernebb rendszerek közé tartoznak, amit a komfort és közösségi terekben, rendelőkben használnak szerte Európában és a világban. A cég képviselője szerint mindennapos felelősségük felhívni a figyelmet arra, hogy az egészségmegőrzés szempontjából mennyire fontos odafigyelni annak a levegőnek a minőségére, amelyet nap mint nap belélegzünk. Ez nagyon lényeges az egészséges emberek számára is, ám még nagyobb jelentősége van, amikor légúti problémákkal kezelt betegekről van szó. Nem utolsó sorban pedig az ezekben a terekben munkát végző szakápolóknak, orvosoknak és az ott dolgozó személyzetnek is biztosítani kell az egészségük megőrzéséhez szükséges komfortos környezetet és a tiszta levegőt, megfelelő hőmérsékletet, hogy munkájukat zavartalanul végezhessék.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09