Felhőcampus születik Zalaegerszegen

forrás: Prím Online, 2022. január 21. 09:51

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete. 

Született egy másik együttműködési megállapodás is, amit a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Delta Systems Kft., Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete egy-egy képviselője látott el kézjegyével. A két megállapodás egymásra épül, a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozik, és a Felhő Campus elnevezésű programhoz kapcsolódik, mellyel Magyarország legmodernebb egyetemi kampusza jön létre. 

 

Az együttműködések célja a zalai regionális és interregionális innovációs, gazdasági ökoszisztéma HUB létrehozása. A projekttagok egy együttműködésben kiemelt szerepet vállalnak, hogy olyan technológia fejlesztési együttműködéseket segítsenek elő, amelyek a legmodernebb ipari digitalizációs megoldásokat felhasználva erősítik a regionális kis- közép és nagyvállalkozások versenyképességét A program összhangban van Zalaegerszeg gazdaságfejlesztési irányaival, valamint az Északnyugat-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztési törekvéseivel is. 

 

"A Delta Systems Kft. stratégiai célja, hogy a legmodernebb ipari automatizációs technológiákkal kiemelt szerepet vállaljon a regionális hazai vállalkozások hatékonyságának, eredményességének és munkaerő vonzó képességének fejlesztésében. Ugyanilyen fontos célkitűzés, hogy széles körben elérhetővé és a helyi adottságokra könnyen adaptálhatóvá tegye a legújabb technológiai megoldásokat. Integrátorként feladatunknak tartjuk, hogy keressük a kapcsolódási pontokat a kiváló regionális megoldásszállítókkal, startupokkal, kutatólaborokkal akiknek a megoldásait rendszerbe szervezve piaci jelenlétüket erősíteni tudjuk. Meggyőződésem, hogy a mai napon aláírt együttműködési megállapodás kapcsán technológiai tudásbázisunkra építve segíthetjük a program résztvevőinek elképzeléseit.” – jelentette ki a szerződés aláírása kapcsán Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09