Továbbfejlesztett képminőséget kínál a Sony új zoomobjektívje

forrás: Prím Online, 2022. március 25. 20:33

A Sony az FE PZ 16-35MM F4 G (SELP1635G) bemutatásával már összesen 66 E-bajonett objektívvel büszkélkedhet kínálatában – a frissen bejelentett nagy teljesítményű zoomobjektív fejlett képminőséggel, nagy teljesítményű autofókusszal és kiváló kezelhetőséggel rendelkezik, amelyet a világ legjobb alkotóinak igényei szerint terveztek.

Az új termék a Sony objektívtervezés terén szerzett hatalmas szakértelmét a világ legkönnyebb, állandó F4-es rekeszértékkel rendelkező, full-frame nagylátószögű power-zoom objektívébe csomagolja, amely kiemelkedő teljesítményt és vezérlést biztosít. A kompakt objektív kifinomult képminőséget, önkifejezési lehetőségeket és vezérlést kínál, amely tökéletesen megfelel napjaink tartalomkészítői igényeinek. Állóképek készítéséhez is kiváló választás, hiszen gyönyörű G Lens megjelenítéssel, elképesztő AF-teljesítménnyel és könnyen használható teljesítményzoommal rendelkezik egy figyelemre méltó, kompakt kialakítású objektívben, amely tökéletesen illeszkedik a kompakt fényképezőgép-vázakhoz. Az eszköz hossza állandó marad élességállítás és zoomolás közben, így az FE PZ 16-35MM F4 G objektív a vlogolástól és a filmkészítéstől kezdve a távoli felvételek készítésén át a tájfotózásig mindenre alkalmas. 

 

„Egyre nagyobb a kereslet a »hibrid« termékek iránt, amelyek állóképek és videók készítésére egyaránt alkalmasak, mivel a minőségi tartalomkészítés iránti igény folyamatosan növekszik, különösen az online térben” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotásért felelős termékmarketing igazgatója – „Az FE PZ 16-35MM F4 G tökéletesen illeszkedik az igényesebb felhasználók szükségleteihez, és a világ legkönnyebb, állandó F4-es nagylátószögű és teljesítményű zoomjaként elhárít minden akadályt a kreativitás útjából.”

 

Fejlett képminőség

Az FE PZ 16-35MM F4 G a lélegzetelállító felbontás és a gyönyörű bokeh rendkívüli ötvözetét kínálja egy kompakt objektívben. Az optikai útvonal két AA (továbbfejlesztett aszférikus) elemet, egy standard aszférikus elemet, egy Super ED (extraalacsony szórású) és egy ED üvegelemet, valamint egy ED aszférikus elemet tartalmaz. A kromatikus- és a szférikus aberráció egyidejűleg szabályozott, hogy kiváló optikai teljesítményt biztosítsanak a teljes képterületen és a 16-35 mm-es zoomtartományban. A fejlett optikai kialakítású AA elemek használata szintén kiváló közeli teljesítményt biztosít a teljes zoomtartományban – a minimális fókusztávolság 0,28 méter 16 mm-nél és 0,24 méter 35 mm-nél, a maximális nagyítás pedig 0,23-szoros. Ráadásul az optimalizált bevonat hatékonyan elnyomja a tükröződéseket és a szellemképeket, így tiszta és kiemelkedően részletes képeket kapunk.

 

A körkörös blende és a gondosan megtervezett szférikus aberráció együttese olyan sima, mély, full-frame bokeh effektust eredményez, amely erőteljes atmoszférát és vizuális hatást biztosít.

 

Nagy teljesítményű autofókusz

Az Alpha objektívek sorában úttörőnek számít az FE PZ 16-35MM F4 G, hiszen a Sony eredeti XD (extrém dinamikus) lineáris motorjai közül hatot használ a fókusz és a zoom vezérléséhez. A rendszer gyors reakciója és sima, csendes működése új kreatív szabadságot biztosít a felhasználók számára. A Sony zászlóshajójának számító Alpha 1 váz lehetővé teszi a pontos élességállítás fenntartását, miközben folyamatosan, akár 30 képkocka/másodperc sebességgel készíthetők vele állóképek.

 

A fókusz különösen fontos, amennyiben a felhasználó lassított felvételeket, 4K vagy 8K filmeket készít. Az FE PZ 16-35MM F4 G az α-sorozatú vázakkal kiegészülve megbízhatóan veszi fel a fókuszt, valamint simán és hangtalanul követi még a gyorsan mozgó alanyokat is. A nagy teljesítményű XD lineáris motorok, az optimalizált optika és az érzékeny vezérlés rendkívül precíz AF-teljesítményt eredményez az objektív kompakt méretének megőrzése mellett.  

 

Finomított képalkotás, teljesítményzoom és használat

A vezető tartalomgyártóktól kapott visszajelzések alapján a Sony kifejezetten úgy tervezte meg az FE PZ 16-35MM F4 G objektívet, hogy biztosítsa az általuk igényelt kifinomult képalkotást és vezérlést. A legújabb objektívtechnológiával rendelkező eszköz csökkenti a fókuszlégzést, valamint az élességállítás esetén fellépő kellemetlen látószög-eltolódásokat, így könnyedén rögzíthetők magas minőségű képek.

 

A fókusz, a zoom és a blende működése is rendkívül csendes, nagymértékben csökkentve a zajt és a rezgést, amelyek zavarhatják a videofelvételt.

 

Az újonnan tervezett, XD lineáris motorral hajtott, új, nagy teljesítményű zoomrendszerrel az FE PZ 16-35MM F4 G fejlett vezérlést biztosít a manuális zoom reakciójával és közvetlenségével. A változtatható zoomsebességgel rendelkező zoomkar megkönnyíti a szuperlassú, állandó sebességű kivitelezést. A nagy teljesítményű zoom minimalizálja a zoomgyűrű működtetésekor fellépő fényképezőgép-remegést, a kompatibilis fényképezőgép-vázakkal pedig a felhasználók a felvételi körülményekhez igazíthatják a zoomgyűrűt.

 

Egy másik fantasztikus funkció, hogy a kompatibilis vázakon vagy tartozékokon található gombok és vezérlők segítségével a felhasználó távolról vezérelheti a zoomot.

 

A lineáris mozgatású MF-funkció biztosítja továbbá, hogy a fókuszgyűrű kézi élességállításnál közvetlenül és lineárisan reagáljon a finom vezérlésre, a blendegyűrű pedig gyors, közvetlen és egyszerű manuális blendeállítást tesz lehetővé.

 

Kiváló hordozhatóság, vezérlés és megbízhatóság

A világszínvonalú formatervezés és technológia együttesen egy kompakt, könnyű objektívet eredményezett, amely power-zoom funkcióval is büszkélkedhet a példa nélküli élességállítás, zoom és rekeszgyűrűk érdekében. Többek közt emiatt ideális a hordozhatóság és a kezelhetőség szempontjából. A világ legkönnyebb F4-es nagylátószögű és teljesítményű objektívjeként az FE PZ 16-35MM F4 G mindössze 353 grammot nyom, körülbelül 30%-kal kevesebbet, mint a SEL1635Z, és mindössze 80,5 mm x 88,1 mm méretű, a szűrőátmérő pedig 72 mm.

 

Az objektív teljes hossza élességállítás és zoomolás közben állandó marad az optimális egyensúly és kezelhetőség érdekében. Az egyensúly miatt az objektív ideális választás a gimballal végzett filmfelvételekhez. A fókuszgyűrű könnyen kezelhető egy ujjal filmfelvétel közben, a szomszédos fókusz- és zoomgyűrűk pedig lépcsőzetesek, így tapintás alapján megkülönböztethetők és kezelhetők a monitor megtekintése közben.

 

Az FE PZ 16-35MM F4 G további lenyűgöző funkciói közé tartozik a blendeütköző-kapcsoló – amely megakadályozza a blendegyűrű véletlen elmozdulását az [A] és az F4–F22 beállítások között –, valamint a kényelmes vezérlés érdekében testre szabható fókusztartó gomb.

 

Végül, az objektív por- és nedvességálló kialakítással, valamint fluorozott elülső elem bevonattal rendelkezik, hogy a kültéri használat során is tiszta és megbízható maradjon.

 

Elérhetőség

Az új FE PZ 16-35MM F4 G 2022 májusától elérhető a Sony viszonteladóinál. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59