Azonos vágányon a Bexity és a Raben Group

forrás: Prím Online, 2022. március 27. 11:59

Megállapodást írt alá a Raben Group, Európa egyik meghatározó logisztikai szolgáltatója az osztrák Bexity vállalat 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról a céget eddig tulajdonló Mutaresszel. Az ügylet eredményeként a bécsi székhelyű Bexity több mint 500 munkavállalója és 16 telephelye csatlakozik a Raben családhoz. A még 2021 decemberében kezdeményezett tranzakciót a napokban hagyták jóvá a hatóságok.

A korábban Q-Logistics néven ismert, és azelőtt az RCA tulajdonában álló Bexity a Raben Grouphoz csatlakozva végre egy stratégiai tulajdonoshoz kerül. Az eddigi tulajdonos Mutares 2019-ben vásárolta meg, és az elmúlt 24 hónapban sikeresen átstrukturálta a céget. A vállalat így most készen áll a következő lépésre, hogy egy logisztikai cégcsoport égisze alatt növekedjen tovább.

 

„Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a Raben Group köreiben üdvözölhetjük a Bexity csapatát, ügyfeleit és beszállítóit. Ausztria tökéletesen illeszkedik vállalatunk európai térképére, hidat képez Németország és Olaszország, valamint Közép-Európa országai között” – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

 

 

A Raben és a Bexity már több mint 10 éve működik együtt az Ausztria és a Raben országai közötti gyűjtőszállítmányok kézbesítése terén. Mivel a Raben a zöld megoldások lelkes híve, az ügylet egyik nagy előnye, hogy a Bexity számos telephelye közvetlen vasúti kapcsolattal bír, és éjszakai belföldi forgalmat bonyolít.

 

A Bexity gyűjtőhálózata 1986 óta létezik, és Ausztriában elsőként kínált 24 órás szolgáltatást. A vállalat naponta több mint 10 000 küldeményt szállít, a vasúti közlekedés nagyarányú használatának köszönhetően pedig mindezt környezetkímélő módon teszi. A cég 16 telephelyet működtet Ausztriában, és több mint 500 főt foglalkoztat. Az aláírt megállapodás értelmében valamennyi helyszín csatlakozik a Raben Grouphoz, és a Bexity munkavállalói megérkeznek a Raben család „honállomására”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50