Azonos vágányon a Bexity és a Raben Group

forrás: Prím Online, 2022. március 27. 11:59

Megállapodást írt alá a Raben Group, Európa egyik meghatározó logisztikai szolgáltatója az osztrák Bexity vállalat 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról a céget eddig tulajdonló Mutaresszel. Az ügylet eredményeként a bécsi székhelyű Bexity több mint 500 munkavállalója és 16 telephelye csatlakozik a Raben családhoz. A még 2021 decemberében kezdeményezett tranzakciót a napokban hagyták jóvá a hatóságok.

A korábban Q-Logistics néven ismert, és azelőtt az RCA tulajdonában álló Bexity a Raben Grouphoz csatlakozva végre egy stratégiai tulajdonoshoz kerül. Az eddigi tulajdonos Mutares 2019-ben vásárolta meg, és az elmúlt 24 hónapban sikeresen átstrukturálta a céget. A vállalat így most készen áll a következő lépésre, hogy egy logisztikai cégcsoport égisze alatt növekedjen tovább.

 

„Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a Raben Group köreiben üdvözölhetjük a Bexity csapatát, ügyfeleit és beszállítóit. Ausztria tökéletesen illeszkedik vállalatunk európai térképére, hidat képez Németország és Olaszország, valamint Közép-Európa országai között” – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

 

 

A Raben és a Bexity már több mint 10 éve működik együtt az Ausztria és a Raben országai közötti gyűjtőszállítmányok kézbesítése terén. Mivel a Raben a zöld megoldások lelkes híve, az ügylet egyik nagy előnye, hogy a Bexity számos telephelye közvetlen vasúti kapcsolattal bír, és éjszakai belföldi forgalmat bonyolít.

 

A Bexity gyűjtőhálózata 1986 óta létezik, és Ausztriában elsőként kínált 24 órás szolgáltatást. A vállalat naponta több mint 10 000 küldeményt szállít, a vasúti közlekedés nagyarányú használatának köszönhetően pedig mindezt környezetkímélő módon teszi. A cég 16 telephelyet működtet Ausztriában, és több mint 500 főt foglalkoztat. Az aláírt megállapodás értelmében valamennyi helyszín csatlakozik a Raben Grouphoz, és a Bexity munkavállalói megérkeznek a Raben család „honállomására”.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52