Jelentős energiamegtakarítást kíván elérni a snackgyártó Fiorentini

forrás: Prím Online, 2022. március 28. 10:10

Európa egyik vezető keksz-, gabonapehely- és puffasztott rizs gyártója, a Fiorentini az ABB Ability Energy Manager-t választotta az új, fenntartható, 56 000 négyzetméteres, trofarellói (Olaszország) gyártóüzeme teljes elektromos energiaelosztásának vezérlésére. A rendszer telepítése támogatja a Fiorentini ambiciózus fenntarthatósági vállalásait, amelyek célja az energiafogyasztás évi 400 000 kWh-val történő csökkentése.

Az Ability Energy Manager közel 100 intelligens eszközt felügyel az egész gyárban, és egy valós idejű digitális ikermodellt biztosít az összes kritikus energiaelosztó és fogyasztási pont állapotának, valamint a gyárban lévő kritikus eszközök teljesítményének távoli felügyeletéhez. Az összes eszköz teljes körű láthatósága lehetővé teszi a Fiorentini számára, hogy megalapozott döntéseket hozzon a gyártósorok teljesítményéről és energiafogyasztásáról, maximalizálja az energiamegtakarítást, és a lehető legnagyobb mértékben fenntarthatóvá tegye a gyár működését. 

 

 

Luca Perri, a Fiorentini gyár üzemeltetési vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-től beszerzett, új, digitális platformunkkal napi szinten készíthetjük el a költségtervet, hogy számszerűsítsük a valós idejű energiafogyasztást; ez lehetővé teszi számunkra az energiaforrások és eszközök optimális elosztását, ami segít teljesíteni az ambiciózus energiamegtakarítási céljainkat.” 

 

 

Az üzem folyamatos áramellátásának biztosítása érdekében az ABB Emax 2 típusú, légszigetelésű megszakítókat is szállított. Az Emax 2 megszakítók a legújabb IEC szabványoknak megfelelő, nagy teljesítményt nyújtanak, és zökkenőmentesen integrálhatók az összes automatizálási és energiagazdálkodási rendszerbe. PR332 típusú kioldóegységekkel szerelt Tmax XT öntöttházas megszakítók is beépítésre kerültek a fejlett védelem és a korai hibaészlelés érdekében. 

 

 

Davide Selvatico, aki a Visio, a Fiorentini energiaszolgáltató vállalatának energiafogyasztási adatelemzője, megállapította: „A távfelügylet hatékonysága és a mérőrendszerek megbízhatósága teljes rálátást biztosít a telephely mindenkori teljesítményére. Az energiafelhasználás folyamatos ellenőrzése a teljes üzem, az egyes részlegek és fogyasztási központok szintjén együttesen biztosítja az átláthatóságot és azokat az elemzett adatokat, amelyek szükségesek a költségek csökkentéséhez és egy olyan fenntartható megközelítés kialakításához, amivel optimalizálható az egész gyár energiafelhasználása.” 

 

 

Az ABB Ability Energy Manager-re vonatkozó bővebb tájékoztatás itt érhető el: https://new.abb.com/about/our-businesses/electrification/abb-ability/energy-and-asset-manager/abb-ability-energy-manager 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59