Közzétette féléves pénzügyi jelentését a Delta Technologies

forrás: Prím Online, 2022. április 1. 20:56

Kiemelkedő volumenű, ugyanakkor az időben megcsúszó rendelésállomány mellett a Delta Technologies Nyrt. 6,3 milliárd forint árbevételt ért el, a 2022. június 30-án végződő üzleti évének első felében. A társaság várokozásai szerint, annak ellenére teljesülhetnek az éves célkitűzések, hogy az üzleti év első felében a globális koronavírus, míg a második felében az Oroszország és Ukrajna között háború határozza meg a gazdasági szereplők mozgásterét.

2021. második félévének üzleti időszakában a társaság 6,3 milliárd forint árbevételt ért el, ami 17%-kal marad el az előző üzleti év azonos időszakától. A féléves átfogó jövedelem -323 millió forint. 

 

A bevételek elmaradása több okra vezethető vissza. A globális ellátási lánc lassulása miatt az áruk szállítási ideje drasztikusan növekedett, emellett ugyanakkor – részben ezzel összefüggésben – a szállítmányozási és gyártási kapacitások szűkültek.

 

Ezen tényezők együttesen akár több hónapos csúszást is eredményeztek a társaság megrendeléseinek teljesítése során.

 

További jelentős negatív hatású tényező az iparágat (több más ágazat mellett) súlyosan érintő alapanyaghiány. Ez jellemzően olyan speciális alkatrészekre vonatkozott, mint például a chip-ek, amelyek a Társaság által értékesített termékek széles körét érintette.

 

A jövedelmezőségi szintet az árbevétel kiesése mellett rontotta továbbá az olyan egyedi költségtételek felmerülése, amelyek a későbbiekben már nem, vagy csak jóval kisebb mértékben jelentkeznek. 

 

Ilyenek például a Delta Services Kft. akvizíciójával kapcsolatos, vagy a részvények tőzsdei bevezetésével, a kibocsátási tájékoztatóval összefüggő egyszeri jogi és tanácsadói költségek. 

 

A szállítási nehézségek mellett ugyanakkor a társaság a 2022. június 30. fordulónappal záródó üzleti éve teljes időszakára vonatkozóan kiemelkedő megrendelésállományról számolt be.

 

„A szállítási problémák miatt több jelentős projekt megvalósítása lelassult és későbbre tolódott. Ez azt eredményezte, hogy jelenleg a szerződött, és várhatóan június 30-ig teljesítésre kerülő ügyletek értéke igen magas, a konszolidált árbevétel várhatóan meg fogja haladni a 24 milliárd forintot.” – mondta Csontos Zoltán, a Delta Technologies Igazgatótanácsának elnöke. 

 

Fentieken túlmenően a január 3-án zárult akvizíciónak köszönhetően a második féléves konszolidált eredménybe már a Delta Services Kft. teljesítménye is beleszámít.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59