Hogyan segítenek a videók a munkáltatói márkaépítésben?

forrás: Prím Online, 2022. április 3. 09:54

Egy vállalkozás hírnevét nem könnyű felépíteni, az igazi kihívás az, ahogyan a munkatársak egymás között beszélnek róla. Néhány szó egy megbízható ismerőstől többet mond mint bármilyen céges prezentáció vagy bemutatkozó anyag. A videó azonban az a tartalomtípus, amivel rövid idő alatt a legtöbb értékes és hasznos információ adható át a nézőnek. Dallos Zoltán, kommunikáció- és márkaépítés szakértő részletezi, hogyan segít a YouTube világa és a videókészítés a munkáltatói márka kiépítésében?!

 

Mit jelent az employer branding?

A munkáltatói márkaépítés az egységes arculat tervezésétől kezdve a toborzási folyamatok kialakításán át egészen a munkavállalóknak tett ígéretek maradéktalan teljesítéséig mindent átölel. Elsődleges célja, a meglévő és a leendő kollégák elköteleződésének fenntartása és tovább növelése, a cég értékeinek és identitásának közvetítése. 

 

Ha egy jól ismert cég álláshirdetését vagy imázs videóját látjuk, azonnal eszünkbe jut legalább 2-3 meghatározó tulajdonság a vállalattal kapcsolatban. Az employer branding lényege, hogy az adott cégről kialakult véleményünket formálja.

 

A tudatosan felépített munkáltatói márka növeli a munkavállalói elégedettséget. Egy jó nevű cégnél dolgozó munkatársak lelkesebbek és motiváltabbak, ha egy biztos, támogató és kiegyensúlyozott munkahelyi környezet áll mögöttük. 

 

Hogyan erősítik a munkáltatói márkát a videós tartalmak, miért érdemes céges YouTube csatornát indítani?

Szemmel láthatóan érzékeltetik a munkahelyi hangulatot: Akár egy jelenlegi kollégával készült interjút nézünk, a cégvezető gondolatait halljuk, vagy egy toborzó videót tekintünk meg, alapvetően egyetlen dologra vagyunk kíváncsiak: mi vár ránk, ha csatlakozunk a csapathoz?

 

Dallos Zoltán

 

Egy profin elkészített cégbemutató videó már az első néhány másodperc alatt közvetíti a fontos értékeket, a végére érve pedig eloszlatja a bennünk esetlegesen felmerült kételyeket. Mit mutat meg?

● Milyen a cég munkahelyi környezete, szívesen dolgoznánk-e ott,

● Milyen munkatársakra, kollégákra számíthatunk, szimpatikusak-e, akiket látunk a videón,

● Mennyire emberközpontú a vállalati kultúra,

● Hiteles-e a vezető személye,

● egyezik-e igényeinkkel a felvázolt jövőkép?

 

Sokkal több embert érnek el, mint más tartalomtípusok

2022-ben a videók továbbra is töretlenül tarolnak a neten. Átlagosan 12-szer több megosztást generálnak a közösségi médiában, mint a szöveges és képes tartalmak együttvéve. A videók akkor a leghatásosabbak, ha megszólítva érezzük magunkat, vagy ismerünk olyat, aki rögtön eszünkbe jut a hallottak alapján, és hasznára lehet, ha a témáról van szó. 

 

A videó a legkomplexebb tartalom

Nincs még olyan tartalom, ami képes lenne egyszerre ennyi érzékszervre hatni. Gondoljunk csak bele: videózás közben egyidőben nézhetjük a képet, olvashatjuk a feliratot, hallhatjuk a hangokat, és még libabőrösek is lehetünk az intenzív élmények hatására.

 

A munkáltatói márka kiépítéséhez elengedhetetlen a tartalomgyártás, ezen belül pedig érdemes céges YouTube csatorna indításán gondolkozni. Nem kérdés, hogy a videók készítése jelenti a leghatékonyabb megoldást, hiszen az összes többi tartalomtípussal szemben sokkal magasabb a bevonódás. A videók mindössze néhány pillanat alatt rengeteg impulzust generálnak, így az employer branding stratégiában kiemelt figyelmet kell, hogy kapjanak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09