A Seco Zöld Alapja már több mint egy évtizede ér el fenntarthatósági célokat

forrás: Prím Online, 2022. április 28. 14:58

A Seco Tools 2012-ben létrehozta Zöld Befektetési Alapját, hogy ezzel járuljon hozzá a klímaváltozás visszaszorításához és a negatív környezeti hatás csökkentéséhez. A Zöld Alap azóta különböző fenntarthatósági projektekbe történő befektetést támogatott, amelyek mérsékelték a vállalat tevékenységeinek környezeti hatását.

2022-ben 10 millió svéd koronát fordítottak a hosszú távú vállalati célok finanszírozására, különösen arra, hogy a cég éghajlatra gyakorolt hatását több mint 50%-kal csökkentsék, és 2030-ra elérjék a 90%-os körkörösséget.

 

„A már több mint egy évtizede működő Zöld Alap fontos eszköze a Seco-nak a fenntarthatósági projektekbe való befektetés terén” – mondta Shaelyn Meyers, a Seco Tools fenntarthatósági szakértője. „Lehetővé teszi telephelyeink számára a környezetvédelmi befektetések ösztönzését, amelyeket korábban a hagyományos befektetési tényezők miatt nem tudtak volna prioritásként kezelni.”

 

 

Napelemrendszerek világszerte

A napelem projektek célja, hogy az elektromos hálózattól való függőség minimálisra csökkentése és a megújuló energiatermelés növelése révén mérsékeljék az éghajlatra gyakorolt hatást. A Zöld Alap olyan napelem projekteket támogatott, mint például egy áramhálózattól független napelemrendszer Dél-Afrikában, vagy az Egyesült Királyságban és Indiában működő értékesítési egység napelemrendszere.

 

Hővisszanyerés és újrafelhasználás

A másik módszer, amellyel a Seco csökkenteni tudja a vállalat éghajlatra gyakorolt hatását az, hogy kihasználja a gyártási folyamataiból származó hulladékhő előnyét. A Zöld Alap olyan fenntarthatósági projekteket támogat, amelyek növelik a hővisszanyerési rendszerek számát, és ezáltal elősegítik a körkörösséget.

 

A fagerstai központi telephelyen a hővisszanyerő rendszert levegőkompresszorokkal fogják bővíteni, hogy biztosítani lehessen a telephely fűtését, és ne kelljen a továbbiakban távhőt vásárolni. A telephely CO2-lábnyoma így a becslések szerint 28%-kal csökken.

 

Hulladék körkörösségi kezdeményezések

A Seco Tools a vállalat hulladék körkörösségének növelésére is törekszik, és mindent megtesz annak érdekében, hogy csökkentse a hulladékának szemétlerakó helyekre küldésével járó környezeti hatást. A Zöld Alap más projektek finanszírozására is fordított pénzt, például komposztálók létrehozására az egyesült királyságbeli telephelyén, valamint egy olyan fenntartható infrastruktúrára az összes telephelyén, amely a hulladék újrahasznosításra történő rendszerezését segíti.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17