Felderítési akció drónokkal

forrás: Prím Online, 2022. május 28. 09:53

A TotalEnergies a metánkibocsátás felderítése érdekében, világszerte drónalapú kibocsátás-érzékelési és számszerűsítési programot indított. Az akció a TotalEnergies, a francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont és a Reims Champagne Ardenne Egyetem által kifejlesztett AUSEA technológiát alkalmazza.

A TotalEnergies 2017 óta dolgozik partnereivel az AUSEA kifejlesztésén. Az AUSEA egy drónra szerelt miniatűr kettős érzékelőből áll, amely képes a metán- és szén-dioxid kibocsátás kimutatására, illetve a forrásuk azonosítására is. A hagyományos technikákat ezzel a technológiával kiegészítve, így minden típusú ipari létesítményben végezhető mérés.

 

A nigériai, olaszországi, kongói és hollandiai helyszíneken sikeresen tesztelt AUSEA-technológiát, idén a TotalEnergies által üzemeltetett összes olaj- és gázipari telephelyen be fogják vezetni. A kampány már március elején elkezdődött az afrikai tengeri telephelyeken, továbbá Dél-Amerikában is elindult. Idén nyáron azonban már eléri Európát is. Ennek a kampánynak a sikeressége egy nagyon fontos lépés afelé, hogy a vállalat által üzemeltetett telephelyeken 2025-re 50%-kal, 2030-ra pedig 80%-kal csökkenjen a metánkibocsátás.

 

 

"A TotalEnergies elszántan halad a metánmentesség felé vezető úton. Az AUSEA jelenleg a világon a legpontosabb technológiának tekinthető a metánkibocsátás kimutatására és mérésére, és segít nekünk abban, hogy finomítsuk számításainkon és még pontosabb információk alapján dolgozzunk. Ez azt jelenti, hogy a jövőben szigorúbb intézkedéseket hozhatunk létre annak érdekében, hogy tovább csökkentsük a kibocsátást, és elérjük a kitűzött céljainkat" – mondta Namita Shah, a TotalEnergies OneTech elnöke.

 

Az AUSEA technológiát jelenleg is fejlesztik a metánkibocsátási mérések gyakoriságának növelése érdekében. A metánkibocsátás csökkentése kiemelt fontosságú a TotalEnergies számára. A vállalat már 2010 és 2020 között a felére csökkentette metánkibocsátását azáltal, hogy minden metánforrását megcélozta, és ezekre szigorúbb tervezési kritériumokat vezetett be.

 

A társaság az OGMP 2.0, az ENSZ Környezetvédelmi Programja által létrehozott olaj- és gázipari metán-partnerség részeként a jelentéseit is fejleszteni fogja. Az említett program olyan riportálási keretrendszert vázol fel, amely segíti a metánkibocsátási jelentések pontosságának és átláthatóságának javítását. Ennek eredményeként a TotalEnergies 2021-ben elnyerte a Gold Standard státuszt, ami azt jelenti, hogy az ENSZ elismerte a cég metánkibocsátás mérésére és csökkentésére irányuló erőfeszítéseit.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Felforgatja a munkaerőpiacot a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak – derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből, mely 15 ország több mint félmilliárd álláshirdetését elemezte.

2024. május 28. 14:40

Már Magyarországon is elérhető az eMAG Genius hűségprogram

Az eMAG elindította Magyarországon a Genius nevű előfizetéses hűségprogramját, amelyen keresztül többek között ingyenes szállítást és heti dedikált kedvezménykampányokat kínál. Az eMAG Genius előfizetői több mint hatmillió – Genius jelvénnyel ellátott – termékre vonatkozóan vehetik igénybe az előfizetést, amelyek az eMAG, és a Marketplace platformon működő partnerkereskedők kínálatában érhetők el.

2024. május 27. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52