Emlékérmet vehette át a Parlamentben a Vodafone Magyarország Alapítvány

forrás: Prím Online, 2022. június 6. 10:23

Az Országházban tartotta péntek délelőtt díjátadó ünnepségét a fennállásának 74. évfordulóját ünneplő Országos Mentőszolgálat (OMSZ), melynek keretében a Vodafone Magyarország Alapítványt a Magyar Mentésügyért Emlékérem elismerésben részesítették. Az Alapítvány hosszú évek óta dolgozik szoros együttműködésben az OMSZ-szel, közös munkájuk mérföldköve a 2020-ban életre hívott ÉletMentő applikáció.

A Magyar Mentésügyért Emlékéremmel az Országos Mentőszolgálat a legkiválóbb mentődolgozók mellett azokat a személyeket, szervezeteket is díjazza, akik rendkívüli munkájukkal elősegítették a magyarországi mentőszolgálat munkáját. 

 

Az ÉletMentő applikációt megvalósító Vodafone Magyarország Alapítvány díját a kuratórium elnöke, Dr. Charaf Hassan vette át az Országház Felsőházi termében, melyet Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese közösen adott át.

 

 

„Hatalmas elismerést jelent a Vodafone Magyarország Alapítvány tevékenységének, hogy az ÉletMentő applikáció alkotóiként idén a díjazottak közé kerülhetettünk. Az Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a digitalizáció segítségével az élet számos területén valósítson meg olyan elképzeléseket, amelyek társadalmilag hasznosak, széles rétegeket érnek el és általuk egyszerűbbé tehetjük a jövőt. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy egyre többen töltik le és használják az applikáció különböző funkcióit.” – mondta el Dr. Charaf Hassan, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

„Az ingyenes Életmentő applikáció vészhelyzetben valóban hasznos segítséget jelent, hiszen megkönnyíti, gyorsítja a segélyhívást és számos egyéb, okos funkcióval is szolgál a ma már több mint félmillió magyar felhasználónak. Köszönjük a Vodafone Magyarország Alapítványnak, hogy támogatja ezt a közjót szolgáló, hasznos innovációt.” – mondta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. 

 

Már 580 ezren töltötték le az ÉletMentő applikációt

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az OMSZ 2020 januárjában indította el az ÉletMentő applikációt, amely digitalizálta a segélyhívást, de számos egyéb kiegészítő funkciójának köszönhetően a hétköznapokban is hasznos segítség a felhasználóknak. Az ingyenesen letölthető alkalmazás mára több mint 580 ezer ember okoseszközén található meg és már ukrán nyelven is elérhető. A felhasználók könnyedén tárolhatnak az applikációban egészségügyi adatokat, amelyek segélyhívás esetén rögtön a mentősök rendelkezésére állnak. A pontos helymeghatározó funkciónak köszönhetően pedig nem csak a segítség ér könnyedén célba, de a közeli gyógyszertárak, kórházak és defibrillátorok listája is egyszerűen elérhető. A mentők nem csak a bajbajutott személy tartózkodási helyét, hanem telefonjának töltöttségi szintjét is látják, ami a készülék lemerülése esetén hasznos információval szolgálhat. A chatbot funkciónak köszönhetően az alkalmazást érintő telepítési és felhasználási kérdésekkel kapcsolatban hatékonyabban jutnak információhoz a felhasználók, emellett a chatbot kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja. 

 

Az ÉletMentő megalkotásával a Vodafone Magyarország Alapítvány és az OMSZ közös célja volt egy olyan alkalmazás létrehozása, amely mindenkori és azonnali egészségügyi segítséget nyújt a felhasználók számára.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

"Pénz, de honnan? 2024."

Beindultak és egész évben kitartanak az előnyös pályázati kiírások kkv-knak, és sorra hirdetik meg a KAP, az agrárium idei pályázati kiírásait. A "Pénz, de honnan? 2024" roadshow utolsó, budapesti állomásán június 20-án is sok új kedvezményes, támogatott forrást hoznak az előadók Közép-Magyarország kkv-döntéshozóinak és az agrárium szereplőinek.

2024. május 28. 20:37

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Szoftverfejlesztő diák nyerte a Nagy Diák TudatosNet Tesztet

Egy debreceni, szoftverfejlesztőnek készülő diák, Tóth Sándor Benedek nyerte az országos Nagy Diák TudatosNet Teszt döntőjét. A 16 éves tanuló több mint 16 ezer indulóból lett az első az országos versenyen, amely célja többek közt az volt, hogy a diákok játszva szerezzenek hasznos ismereteket az internet biztonságosabb használatáról, és meg tudják védeni magukat az ártalmas tartalmaktól.

2024. május 28. 19:00

Tiltás helyett beszélgetés: így válhatunk tudatos digitális szülőkké

Nem kérdés, hogy a mai gyerekek már egy olyan digitális korba születtek, ahol egészen kicsi kortól mindennapossá vált az eszközhasználat. Az internet azonban számos veszélyt rejt magában, amire gyakran sem a gyerekek, sem a szülők nincsenek felkészülve. Bár a kütyühasználat tiltása kézenfekvő lehet, hosszútávon egyáltalán nem megoldás, főleg ha a szülői példán keresztül is ezt látják a gyerekek. De akkor hogyan válhatunk tudatos digitális szülővé? Egyáltalán mik jelentenek veszélyt az online térben? A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány segítségével összegyűjtöttük azokat a hasznos tippeket, amelyeket a mindennapokba beépítve már ma tehetünk gyermekünk online biztonságáért.

2024. május 28. 17:38

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52