A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

forrás: Prím Online, 2022. június 30. 12:40

Mivel sok szempontból rendhagyó, megrázó, felkavaró, mégis különleges évet írunk 2022-ben - a hazai digitális gazdaság is rengeteg változást, gyorsulást és irányváltást élt meg az év első felében –, ehhez igazodik az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért éves csúcsrendezvénye, a MENTA programja is.

A szeptember 20-21-én a siófoki  Hotel Azúrban megrendezésre kerülő konferencia első előadói között hacker-komédiás, pap, sport-, és gasztroszakember is helyet kapott. A klasszikus IKT-cégek képviselői mellett idén egy sor egyéb iparágakból hívott szakértő osztja meg majd digitalizációhoz kapcsolódó best practice-eit, vitatja meg a  lényeges európai és hazai jogszabályi változások hatásait, és mutatja be a hazai digitális gazdaság bővítését támogató kezdeményezéseit.

 

A MENTA az IVSZ és a hazai infokommunikációs iparág egyaránt legnagyobb jelentőségű eseménye, amely tartalmilag és témájában is reflektál az idei év váratlan fejleményeire. A siófoki konferencián jelen lesznek a hazai vállalatok legfontosabb és legnagyobb befolyású vezetői mellett olyan nemzetközi, illetve magyar szakemberek, akik leplezetlenül és őszintén beszélnek azokról a transzformációs, szervezeti és üzleti folyamatokról, amelyek minden céget foglalkoztatnak. 

 

Pálferi Atyát a MENTA szervezői ebben az évben arra kérték fel, hogy az újrakezdésről, a változás erejéről, illetve annak kulcsáról tartson előadást, míg a nyitónap estéjén a világ első, magát is comedyhackerként definiáló Tobias Schrödel lép majd a színpadra, aki egyebek mellett arról beszél majd, hogy miért, hogyan, és mennyiért cserélnek gazdát adataink a dark weben.

 

 

Az egészségügy, az autóipar, illetve a kereskedelem mellett a vendéglátás is felkerül a MENTA 2022-es palettájára: Peták István, a Gyurós-díjas, precíziós, személyre szabott onkológiai kezelések kidolgozását mesterséges intelligenciával támogató Oncompass cég vezetője legújabb fejlesztéseikről fog mesélni. Kende Gábor, a Kende Gastro vezetője pedig a cége által kidolgozott kasszamentes boltot mutatja, amelynek megoldásai alapjaiban változtatják meg a vásárlás élményét - szükségtelenné téve mind a készpénzhasználatot, mind a különböző vonalkódok leolvasását. 

 

A nagy hagyományokkal bíró, ugyanakkor az utóbbi években rengeteget változó IT vállalatok sem maradhatnak ki az idei programból: Rehus Péter, az IBM országigazgatója azt fogja megosztani a nézőkkel, hogy milyen egy adatvezérelt vezető gondolkodásmódja, valamint milyen stratégiák vezérlik manapság  a világ egyik legnagyobb informatikai cégét, és ezek milyen kapcsolatban állnak a fenntarthatósággal.

 

Az EU digitális évtized programja várhatóan sok változást és egyfajta igazodási kényszert hoz el minden olyan cégnek, amely digitális szolgáltatást kínál. Az unió digitális terét megreformálni kívánó Digital Services Act rövidebb, illetve hosszabb távú hatásmechanizmusáról, a felkapott technológiákkal kapcsolatos tudnivalókról, a cégek előtt álló lehetséges utakról Boza Pál, az erre specializálódott francia Tremau cég operatív vezetője tart előadást a MENTA 2022-n.

 

A foci és annak digitalizációja is örökzöld téma: a terület fejlődéséről Hegedűs Henriket, az Magyar Labdarúgó Szövetség sporttudományi elemzője beszél a MENTA színpadán.

 

A legjobb innovációkat és a legmeghatározóbb menedzsereket  jutalmazzák a Gyurós Tibor-díjakkal

2022. szeptember 20-án, a MENTA első napján a huszonnegyedik alkalommal adja majd át az IVSZ a társaság egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett díjakat, amelyekkel 2001 óta a hazai IKT-szektorban meghatározó szakemberek és kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozások tevékenységét ismeri el a szövetség. Annak érdekében, hogy a nagy cégek óriásprojektjei mellett a fontos innovációt felmutató kisebb projektek is reflektorfénybe kerülhessenek, a szövetség honlapján keresztül bárki javasolhat olyan vállalkozást, projektet vagy szakembert, aki véleménye szerint méltó az elismerésre. A beérkező jelöléseket az IVSZ által felkért szakmai zsűri értékeli ki, és összesen négy kategóriában díjazza a hazai digitalizáció iránt elkötelezett  vállalkozásokat és szakembereket.

 

Helyszín: Hotel Azúr, Hotel Azúr Prémium, Siófok 

Időpont: 2022. szeptember 20-21. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59