Vízügyekben is nyerő a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2022. július 16. 10:03

A Schneider Electric, az energiagazdálkodás és az automatizálás digitális átalakításának vezető vállalata nyerte el az "Év víztechnológiai vállalata" díjat a Global Water Awards 2022-en. A díjjal a Schneider Electric víz-, szennyvíz- és sótalanítási ágazatban, a fenntarthatóság és a digitális átalakulás terén betöltött vezető szerepét, valamint az ügyfelek rugalmas, hatékony és fenntartható működését támogató technológiáit ismerték el.

Az "Év víztechnológiai vállalata" kategóriában azt a vállalatot ismerik el, amely a legjelentősebb mértékben járult hozzá a legújabb vízügyi és digitális technológiák alkalmazásához. A Schneider Electric ebben a kategóriában az EcoStruxure Automation Expert V21.2-vel végzett áttörő munkájáért kapta az elismerést, amely a víz- és szennyvízkezelő létesítmények teljes automatizálási életciklusát kezeli. Ez a megoldás a világ első szoftverközpontú ipari automatizálási rendszere, amely a víz- és szennyvízkezelők fenntarthatósági törekvései terén is változást hoz. 

 

 

Az elismerés emellett a társaság több egyéb, ezen a területen elért eredményének is szólt. A Suez közműszolgáltatóval közösen például innovatív digitális megoldásokat fejlesztenek és forgalmaznak a teljes vízciklusra, melyhez külön szoftvert is kínálnak intelligens vízügyi portfóliójuk részeként. Emellett egy olyan rendszert is bevezetett a vállalat, amely összekapcsolja az informatikát (IT) és az operatív technológiát (OT) a víziközmű szolgáltatók vállalati szintű üzleti optimalizálása érdekében. 

 

A Schneider Electric folytatta továbbá a vízügyi ágazat automatizálását is, ennek részeként kiválasztotta a Royal HaskoningDHV céget globálisan preferált beszállítójának a Nereda szennyvíztisztító megoldásához. Ebben a megoldásban a Schneider Electric kombinálja az EcoStruxure Automation Expert képességeit a Nereda technológiával, hogy kifejlessze a Nereda folyamatirányítási megoldásának következő generációját. Ez a vezérlőrendszer javítja az üzemi folyamatok hatékonyságát, és lehetővé teszi a szennyvízkezeléssel foglalkozó ügyfelek számára a teljes életciklus-menedzsmentet, az IT/OT szolgáltatások zökkenőmentes integrációját és az automatizálási rendszerek jobb diagnosztikáját.

Kulcsszavak: Schneider Electric

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

"Pénz, de honnan? 2024."

Beindultak és egész évben kitartanak az előnyös pályázati kiírások kkv-knak, és sorra hirdetik meg a KAP, az agrárium idei pályázati kiírásait. A "Pénz, de honnan? 2024" roadshow utolsó, budapesti állomásán június 20-án is sok új kedvezményes, támogatott forrást hoznak az előadók Közép-Magyarország kkv-döntéshozóinak és az agrárium szereplőinek.

2024. május 28. 20:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52