A Bosch Rexroth a mobil munkagépek villamosítására koncentrál

forrás: Prím Online, 2022. július 21. 09:59

A Bosch Rexroth AG kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPower AG-ban, és fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek piacán. A BRUSA HyPower termékeivel a Bosch Rexroth kibővíti a mobil munkagépek villamosítására kifejlesztett eLION termékportfólióját, és lehetővé teszi az ügyfelek számára az elektromos hajtásarchitektúrák gyors és egyszerű megvalósítását. 

Ennek eredményeként az építőiparban és a mezőgazdaságban, a logisztikában vagy a kommunális szolgáltatásokban használt haszongépjárművek helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működhetnek – ezáltal környezetbarátabbak és csendesebbek. A Bosch Rexroth 2022. július 4-én részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a befektetés összegét bizalmasan kezeli.

 

A CO2-kibocsátás jelentős része az építkezéseken, a kikötőkben vagy a bányákban végzett munka során keletkezik, a Bosch Rexroth ezért a mobil munkagépek villamosítására koncentrál. A Bosch Rexroth az eLION termékcsaláddal a haszongépjárművek villamosításához szükséges alkatrészek átfogó portfólióját kínálja. Az eLION termékcsalád 80 motorváltozatot foglal magában, teljesítmény és méret szerint skálázva, tartalmazza a megfelelő hajtásokat, invertereket, szoftvermegoldásokat és a legkorszerűbb hidraulikát. A jövőben a BRUSA HyPower DC/DC átalakítói és beépített töltői tökéletesen kiegészítik ezt a széles választékot.

 

Fokozott együttműködésre törekednek: Ming Jiang (jobbra), a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke és Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja. 

 

„A fenntartható, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működő mobil munkagépek irányába mutató trend jó növekedési lehetőséget jelent számunkra. 2030-ra a haszongépjárművek mintegy 30 százaléka elektromos lesz – közös piaci jelenlétünkkel további, mintegy 1,5 milliárd eurós piaci volument célzunk meg” – mondta Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja. „A Bosch Rexroth az iparág legszélesebb választékát kínálja, egymáshoz tökéletesen illeszkedő komponensekkel. A haszongépjárművekkel végzett munkát és azok vezetését még tovább szeretnénk optimalizálni, ezért a BRUSA HyPower fontos partner számunkra.”

 

Ming Jiang, a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke hozzáteszi: "Együttműködésünk révén az ügyfelek igényeit még inkább ki tudjuk elégíteni, és a fejlesztési időt is csökkentjük. Töltőink és DC átalakítóink funkcionalitás és működés szempontjából zökkenőmentesen a Rexroth termékportfóliójába integrálhatók. Az alkalmazások széles skáláját fedjük le, amiből a haszongépjárművek gyártói profitálnak.”

 

A BRUSA 1985 óta fejleszt nagy teljesítményű komponenseket elektromos hajtású járművekhez, kizárólag lakossági felhasználásra. A 2021-ben kivált BRUSA HyPower AG elektromos energiaátalakító rendszerekre specializálódott, és jelenleg mintegy 220 munkatársat foglalkoztat. A svájci vállalat a Bosch Rexroth számára mobil gépekben való használatra fejleszt és gyárt hatékony és robusztus termékeket.

 

A tranzakció keretében két ismert pénzügyi befektető is kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50