Összefognak a nagyágyúk a bolygónkért

forrás: Prím Online, 2022. július 29. 14:06

A Panasonic-kal és a Hitachi Energy-vel is együttműködik a zöldebb jövő érdekében az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető Schneider Electric. Az IDC nemrégiben végzett kutatása szerint a vállalatok mindössze 7 százaléka teljesíti fenntarthatósági terveit, ugyanakkor az ügyfeleik több mint 40 százaléka elvárja, hogy üzleti partnerei stratégiai támogatást nyújtsanak környezetvédelmi céljaik eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások számára egyértelmű üzleti lehetőséget jelent, ha fenntartható, rugalmas megoldásokkal bővítik portfóliójukat, emellett pedig nagy lépést tehetnek a nettó zéró kibocsátás eléréséhez a saját maguk és ügyfeleik esetében is.

 

Ne fűtsünk feleslegesen!

A Schneider Electric az elmúlt időszakban több olyan megállapodást és kezdeményezést jelentett be, amelyek révén a világ meghatározó vállalkozásai és a cég partnerei egyesíthetik erőfeszítéseiket a zöldebb jövő érdekében. 

 

Ennek egyik meghatározó lépése, hogy lehetővé tették a helyiségenkénti fűtésvezérlést. A lakás fűtése nagy energiaterhelést jelenthet, különösen télen vagy a régebbi, rosszul szigetelt otthonok esetében. Ráadásul további aggodalmakat okozhatnak a lakástulajdonosoknak az emelkedő áramszámlák is. A helyiségek egyedi fűtése sokkal hatékonyabb módja annak, hogy csak a használatban lévő helyiségekben legyen kellemes hőmérséklet. Éppen ezért integrálták a Schneider Electrichez tartozó Drayton márka Wiser okosotthon rendszerét és a Panasonic hőszivattyús megoldásait, amelyek így a hagyományos gázkazánok alternatíváját kínálják az intelligens és fenntartható otthonra vágyók számára. Az innováció kísérleti jelleggel egyelőre az Egyesült Királyságban lesz elérhető. 

 

Szélesedő kínálat, több lehetőség a „zöldebbé” válásra

Egy másik együttműködés a megújuló energiaforrások, az adatközpontok, a bányászat és más ipari szegmensek projektjeinek megvalósításában nyit új lehetőségeket. A Schneider Electric és a Hitachi Energy, az energiaátviteli, -elosztási és a hálózat automatizálási megoldások piacán meghatározó vállalat megállapodása kapcsán mindkét cég arra számít, hogy az összefogásuk révén kialakuló ökoszisztéma előnyöket biztosít az ügyfeleik számára a teljes működési életciklusuk során, beleértve a holisztikusabb kínálatot, a megerősített ellátási láncot és a nagyobb hatékonyságot.

 

A Schneider Electric a Hitachi Energy nagyfeszültségű portfólióját, míg a Hitachi Energy a Schneider Electric középfeszültségű portfólióját használhatja fel az átfogóbb kínálat érdekében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50