Az ABB piacra dobja leggyorsabb öttengelyes delta robotját

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 22. 09:58

Az ABB az IRB 365-tel bővíti FlexPicker delta robotportfólióját. Az IRB 365 öt tengelyével és 1,5 kg hasznos teherbírásával egyszerre rugalmas, és kategóriájában a leggyorsabb megoldást kínálja a könnyű csomagolt termékek, például sütemények, csokoládék, paprikák, cukorkák, kisméretű üvegpalackok és csomagok pozícióba állításához. 

Az e-kereskedelem növekedésére és a polcra kész, csomagolt áruk iránti növekvő keresletre reagálva az ABB az IRB 365-öt olyan gyártási területekhez fejlesztette ki, mint az élelmiszer- és italgyártás, a gyógyszeripar és a fogyasztási cikkek szegmense, ahol a gyártósor sebessége és adaptálhatósága alapvető fontosságú. 

 

 

 

„Az IRB 365 1 kg-os termékeket 90 szedés/perc sebességgel képes komissiózni, és a kívánt pozícióba állítani,” – nyilatkozta Roy Fraser, az ABB Robotika üzletágának globális termékmenedzsere. „Ügyfeleink az tapasztalták, hogy az online vásárlás növekedése megnöveli a polcra kész, csomagolt áruk iránti keresletet, ezért e növekvő keresletre reagálva kifejlesztettünk egy új delta robotot, amely megfelel a gyártás területén jelentkező kihívásoknak. Azáltal, hogy percenként több terméket kezel, az IRB 365 robot növeli a termelékenységet, miközben időt és energiát takarít meg, s ezáltal hatékonyabbá teszi a termelést.” 

 

 

Az IRB 365 az alkalmazások széles körében alkalmazható, így például kiválóan alkalmas a termékek pozícióba állítására, fentről történő bepakolására, másodlagos (vagy gyűjtő) csomagolására, a palackok kezelésére, rendezésére, a 3D-s szedésre, adagolásra és a csomagok válogatására is. Az OmniCoreTM C30 vezérlővel – amely jelenleg a piacon elérhető legkisebb delta robotokhoz rendszeresített vezérlőnek számít – működtetett rendszer a kategóriájában a legjobb mozgásvezérlést, beépített digitális csatlakoztathatóságot és több mint 1000 további szoftver-/hardverfunkciót kínál, amelyek készen állnak a jövőbeli igények és követelmények kielégítésére. 

 

 

Az ABB PickMaster Twin szoftverének köszönhetően az IRB 365 a digitális ikertechnológia segítségével napok helyett órák alatt integrálható a csomagolósorokba, ami az átállási időt órákról percekre csökkenti. 

 

 

Az ABB komissiózó és csomagoló robotok portfóliója legújabb tagjának számító IRB 365 más robotokkal, köztük az IRB 390-nel is párosítható, hogy a néhány grammtól a 15 kg-ig terjedő tartományban tudjon terheket felvenni, kezelni és csomagolni. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Körforgásos gazdaság az adatközpontokban is

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását. 

2024. április 11. 20:18

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt. Nélkülük ma teljesen máshogy nézne ki a Holdjáró, kevesebbet tudnánk a napszél jelenségről vagy a vízről a Marson, többük munkásságára pedig a NASA is felfigyelt. Az április 12-i Űrhajózás Világnapja alkalmából a National Geographic – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtött 5+1 olyan kiváló magyar tudóst és felfedezést, amik előremozdították az űrkutatást.

2024. április 11. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09