Az ABB piacra dobja leggyorsabb öttengelyes delta robotját

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 22. 09:58

Az ABB az IRB 365-tel bővíti FlexPicker delta robotportfólióját. Az IRB 365 öt tengelyével és 1,5 kg hasznos teherbírásával egyszerre rugalmas, és kategóriájában a leggyorsabb megoldást kínálja a könnyű csomagolt termékek, például sütemények, csokoládék, paprikák, cukorkák, kisméretű üvegpalackok és csomagok pozícióba állításához. 

Az e-kereskedelem növekedésére és a polcra kész, csomagolt áruk iránti növekvő keresletre reagálva az ABB az IRB 365-öt olyan gyártási területekhez fejlesztette ki, mint az élelmiszer- és italgyártás, a gyógyszeripar és a fogyasztási cikkek szegmense, ahol a gyártósor sebessége és adaptálhatósága alapvető fontosságú. 

 

 

 

„Az IRB 365 1 kg-os termékeket 90 szedés/perc sebességgel képes komissiózni, és a kívánt pozícióba állítani,” – nyilatkozta Roy Fraser, az ABB Robotika üzletágának globális termékmenedzsere. „Ügyfeleink az tapasztalták, hogy az online vásárlás növekedése megnöveli a polcra kész, csomagolt áruk iránti keresletet, ezért e növekvő keresletre reagálva kifejlesztettünk egy új delta robotot, amely megfelel a gyártás területén jelentkező kihívásoknak. Azáltal, hogy percenként több terméket kezel, az IRB 365 robot növeli a termelékenységet, miközben időt és energiát takarít meg, s ezáltal hatékonyabbá teszi a termelést.” 

 

 

Az IRB 365 az alkalmazások széles körében alkalmazható, így például kiválóan alkalmas a termékek pozícióba állítására, fentről történő bepakolására, másodlagos (vagy gyűjtő) csomagolására, a palackok kezelésére, rendezésére, a 3D-s szedésre, adagolásra és a csomagok válogatására is. Az OmniCoreTM C30 vezérlővel – amely jelenleg a piacon elérhető legkisebb delta robotokhoz rendszeresített vezérlőnek számít – működtetett rendszer a kategóriájában a legjobb mozgásvezérlést, beépített digitális csatlakoztathatóságot és több mint 1000 további szoftver-/hardverfunkciót kínál, amelyek készen állnak a jövőbeli igények és követelmények kielégítésére. 

 

 

Az ABB PickMaster Twin szoftverének köszönhetően az IRB 365 a digitális ikertechnológia segítségével napok helyett órák alatt integrálható a csomagolósorokba, ami az átállási időt órákról percekre csökkenti. 

 

 

Az ABB komissiózó és csomagoló robotok portfóliója legújabb tagjának számító IRB 365 más robotokkal, köztük az IRB 390-nel is párosítható, hogy a néhány grammtól a 15 kg-ig terjedő tartományban tudjon terheket felvenni, kezelni és csomagolni. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59