Az ABB megvásárolja a Siemens kisfeszültségű NEMA motorvállalatát

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 29. 11:23

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens kisfeszültségű NEMA motorvállalatának megvásárlására vonatkozóan. A mexikói Guadalajarában folytatott gyártási tevékenységgel ez a felvásárlás elismert termékportfóliót, nagy múltú észak-amerikai ügyfélbázist, valamint tapasztalt üzemeltetési, értékesítési és menedzsment csapatot biztosít. 

A vállalat mintegy 600 dolgozót foglalkoztat, és 2021-ben hozzávetőleg 63 millió dollár bevételt termelt. A tranzakció lezárása 2023 második negyedévében várható, pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

 

Ez a tranzakció a Motion üzletág nyereséges növekedési stratégiájának része, és lehetővé teszi, hogy a NEMA motorok üzletág bővítse termékkínálatát, még szélesebb kapcsolati rendszert hozzon létre az ellátási láncban, valamint még színvonalasabb támogatást nyújtson az észak-amerikai ügyfélbázisnak. Emellett lehetőséget ad arra is, hogy a helyi gyártási és értékesítési tevékenységnek köszönhetően a mexikói ügyfelek még hatékonyabb támogatást kapjanak. Az ABB arra számít, hogy az azonosított együttműködések előnyösek lesznek számára, valamint, hogy a K+F szakértelem, az ellátási lánc kapcsolatai, és a piaci hozzáférés felhasználásával az egyesített portfólió teljes potenciálját kiaknázhatja.

 

 

„Ez az akvizíció jelentős értéket teremt az ABB NEMA motorok diviziójának számára” – mondta el Tarak Mehta, az ABB Motion üzletág elnöke. „Az üzletágba való befektetés, valamint az értékesítési lehetőségek megnyitása Észak-Amerikában, különösen Mexikóban, lehetővé teszik majd, hogy a vállalat várhatóan 24 hónapon belül növelje az ABB Motion árrését.”

 

„Már régóta nagyra értékeljük ezeknek a motoroknak a minőségét és kialakítását” – tette hozzá Jesse Henson, az ABB NEMA motorok üzletágának elnöke. „Most, hogy találkoztunk a mögöttük álló vezetői csapattal, még inkább biztos vagyok abban, hogy együtt még gyorsabban tudjuk fejleszteni egyesített vállalkozásainkat, mint arra egyedül bármelyikünk is képes lenne. Nagyon várjuk, hogy a Siemes kisfeszültségű NEMA motorportfólióját hozzáadhassuk a már meglévő ABB és Baldor-Reliance ipari villanymotor kínálatunkhoz.”

 

A globális NEMA motoripar, amely méretét tekintve nagyjából 2,7 milliárd dollárt tesz ki, elsősorban az Észak-Amerikában használt ipari elektromos motorokat foglalja magában. A NEMA motorok nélkülözhetetlen alkatrészek a berendezések működtetéséhez az olyan iparágakban, mint az élelmiszer- és italgyártás, az olaj- és gázipar, a bányászat és az aggregátum-, valamint a víz- és szennyvízipar, illetve az olyan alkalmazások során, amelyek levegőt, folyadékokat és egységeket mozgatnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17