Agrár- és egészséginnovációk mutatkoztak be Budapesten

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 22. 09:53

Budapesten került sor a TOP 100 Media InnoInvest DemoDay 2022 rendezvényére, ahol számos hazai innovátor mutatkozott be a szakmai zsűri és a közönség előtt. A fejlesztések nagy része az agrár- és az egészségszektor területéről érkezett.

„A TOP 100 Media elkötelezett az ígéretes hazai innovációk irányába. Rendszeresen segítjük érvényesülésüket és támogatjuk a piacra jutásukat” – mondta Radván Sándor főszerkesztő.

 

Az egész napos eseményen közel 20 befektető és 30 innovátor vett részt. A hazai szakemberek és intézmények mellett a kínai és az amerikai piac is képviseltette magát. A nagy sikerű eseményt az innovációval kapcsolatos előadások és a díjátadók zárták.

 

 

Az innovátorok bemutatkozásai alapján az SBGK Ügyvédi Iroda és Szabadalmi Ügyvivői Iroda jóvoltából öt innováció részesült „Ígéretes innováció” elismerésben és az ezzel járó egy–egy órás ingyenes ügyvédi, illetve szabadalmi ügyvivői személyes konzultációs díjban:

  • Dorogi Gábor (Centipede – automatizált 3D modellek CT felvételekből),
  • Gallai Máté (Kuube – okos utcabútorok mindenhol),
  • Pelczer Dóra (Artemis – menstruációs fájdalmat csillapító okosruha),
  • Prof. Csikász-Nagy Attila Pitch: Keömley-Horváth Bence (Cytocast – személyre szabott sejtszimulátor),
  • Lele Lajos és Mucsiné Dr. Hoffmann Anna (Alga-System – Spirulina alga előállítása).

 

Dr. Varga Miklós, Florida állami közjegyzője és startup-üzleti mentor három cég részére adott át díjat. A fődíjat, a díjmentes amerikai cégalapítást 3 millió forint értékben Kiss Balázs (Seyu – szelfis szurkolás) nyerte. Az egy–egy millió forint értékű különdíjak nyertesei: Gallai Máté (Kuube – okos utcabútorok mindenhol) és Tajti László (Clarabot – biztonságos, könnyen hozzáférhető, globális információmegosztó rendszerek).

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50