Stratégiai partnerségre lép a Siemens és az Eplan

forrás: Prím Online, 2022. november 5. 14:20

A Siemens Smart Infrastructure és az Eplan stratégiai partnerséget írt alá, hogy megerősítsék az együttműködést az ipari és infrastruktúra szegmensek szoftvermegoldásai terén. A megállapodás részeként a Siemens Electrical Products üzletága stratégiai partnerként csatlakozik az Eplan Partnerhálózathoz. A cél mindkét cég termékeinek célzottabb összehangolása, hogy optimalizált megoldásokat kínálhassanak a kapcsolóberendezés-gyártók és a villamos tervezők számára. Sebastian Seitz, az Eplan vezérigazgatója és Andreas Matthé, a Siemens Smart Infrastructure elektromos termékekért felelős vezérigazgatója 2022. szeptember 26-án írta alá az erről szóló megállapodást.

„Együttműködésünk általános célja egy plug-and-play struktúra létrehozása a villamos tervezők számára – mondta Andreas Matthé. – Eszközeinket kétirányúan szeretnénk megnyitni mindkét fél számára, ezzel pedig a munkafolyamatokat egyszerűsítjük le és gyorsítjuk fel.”

 

Sebastian Seitz, az Eplan munkatársa szintén a közös ügyfeleknek kínált előnyöket hangsúlyozta ki: „A kapcsolóberendezések gyártásánál az Eplan Pro Panel segítségével optimalizálhatjuk a folyamatokat és nagyobb mértékben automatizálhatjuk azokat. Ezen túlmenően konkrétabban foglalkozunk az áramelosztás növekvő területével, és a Siemensszel együttműködve végpontok közötti megoldásokat hozunk létre az integratív, hatékonyabb munkafolyamatokhoz.”

 

 

Az ipari szegmens a vezérlőpanel-építéshez kínál szolgáltatásokat és termékeket, míg az infrastruktúra szegmensbe az áramelosztó kapcsolóberendezések építése tartozik. Az ipari szegmensben a Siemens és az Eplan új szintre emelik az évek óta fennálló kiváló együttműködést, például Eplan-adatok biztosításával minden konfigurált Siemens termékhez. Az infrastruktúra szegmensben az Eplan és a Siemens úgy döntött, hogy közösen optimalizálják és automatizálják az ügyfélfolyamatokat, például a Sivacon és Alpha környezetben (áramelosztó rendszerek) a Simaris (tervezési eszközök) és az Eplan platform integrálásával.

 

Mindkét fél kompetenciája közös erővel járul hozzá ahhoz, hogy hatékonyabb munkafolyamatokat tegyen lehetővé a kapcsolóberendezések építésében és az áramelosztásban.

 

Az Eplan mérnöki szoftvereket és szolgáltatásokat kínál az elektrotechnika, az automatizálás és a mechatronika területén. A cég a világ egyik vezető szoftvermegoldását fejleszti a gép-, kapcsoló- és vezérlőpanel-gyártó cégek számára. Ezenkívül a kihívást jelentő mérnöki folyamatokat is segít leegyszerűsíteni.

 

A Siemens Electrical Products az épületek és ipari környezetek alacsony feszültségű biztonságos és hatékony elektromos infrastruktúrájához kínál termékeket, beleértve a biztonsági és vezérlő termékeket, mérő- és felügyeleti eszközöket, kapcsolókat és aljzatokat. Az üzletág portfóliója emellett olyan kommunikációs szoftvereszközöket is tartalmaz, amelyek segítségével áramelosztó termékeket lehet összekapcsolni az épület- és ipari automatizálással, valamint a nyílt felhőalapú IoT-rendszerekkel.

Kulcsszavak: Eplan Siemens

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17