Stratégiai partnerségre lép a Siemens és az Eplan

forrás: Prím Online, 2022. november 5. 14:20

A Siemens Smart Infrastructure és az Eplan stratégiai partnerséget írt alá, hogy megerősítsék az együttműködést az ipari és infrastruktúra szegmensek szoftvermegoldásai terén. A megállapodás részeként a Siemens Electrical Products üzletága stratégiai partnerként csatlakozik az Eplan Partnerhálózathoz. A cél mindkét cég termékeinek célzottabb összehangolása, hogy optimalizált megoldásokat kínálhassanak a kapcsolóberendezés-gyártók és a villamos tervezők számára. Sebastian Seitz, az Eplan vezérigazgatója és Andreas Matthé, a Siemens Smart Infrastructure elektromos termékekért felelős vezérigazgatója 2022. szeptember 26-án írta alá az erről szóló megállapodást.

„Együttműködésünk általános célja egy plug-and-play struktúra létrehozása a villamos tervezők számára – mondta Andreas Matthé. – Eszközeinket kétirányúan szeretnénk megnyitni mindkét fél számára, ezzel pedig a munkafolyamatokat egyszerűsítjük le és gyorsítjuk fel.”

 

Sebastian Seitz, az Eplan munkatársa szintén a közös ügyfeleknek kínált előnyöket hangsúlyozta ki: „A kapcsolóberendezések gyártásánál az Eplan Pro Panel segítségével optimalizálhatjuk a folyamatokat és nagyobb mértékben automatizálhatjuk azokat. Ezen túlmenően konkrétabban foglalkozunk az áramelosztás növekvő területével, és a Siemensszel együttműködve végpontok közötti megoldásokat hozunk létre az integratív, hatékonyabb munkafolyamatokhoz.”

 

 

Az ipari szegmens a vezérlőpanel-építéshez kínál szolgáltatásokat és termékeket, míg az infrastruktúra szegmensbe az áramelosztó kapcsolóberendezések építése tartozik. Az ipari szegmensben a Siemens és az Eplan új szintre emelik az évek óta fennálló kiváló együttműködést, például Eplan-adatok biztosításával minden konfigurált Siemens termékhez. Az infrastruktúra szegmensben az Eplan és a Siemens úgy döntött, hogy közösen optimalizálják és automatizálják az ügyfélfolyamatokat, például a Sivacon és Alpha környezetben (áramelosztó rendszerek) a Simaris (tervezési eszközök) és az Eplan platform integrálásával.

 

Mindkét fél kompetenciája közös erővel járul hozzá ahhoz, hogy hatékonyabb munkafolyamatokat tegyen lehetővé a kapcsolóberendezések építésében és az áramelosztásban.

 

Az Eplan mérnöki szoftvereket és szolgáltatásokat kínál az elektrotechnika, az automatizálás és a mechatronika területén. A cég a világ egyik vezető szoftvermegoldását fejleszti a gép-, kapcsoló- és vezérlőpanel-gyártó cégek számára. Ezenkívül a kihívást jelentő mérnöki folyamatokat is segít leegyszerűsíteni.

 

A Siemens Electrical Products az épületek és ipari környezetek alacsony feszültségű biztonságos és hatékony elektromos infrastruktúrájához kínál termékeket, beleértve a biztonsági és vezérlő termékeket, mérő- és felügyeleti eszközöket, kapcsolókat és aljzatokat. Az üzletág portfóliója emellett olyan kommunikációs szoftvereszközöket is tartalmaz, amelyek segítségével áramelosztó termékeket lehet összekapcsolni az épület- és ipari automatizálással, valamint a nyílt felhőalapú IoT-rendszerekkel.

Kulcsszavak: Eplan Siemens

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50