400 millió tonna CO2-kibocsátást előztek meg a Schneider Electric segítségével

forrás: Prím Online, 2022. november 10. 13:58

Már több mint 400 millió tonna CO2-kibocsátását kerülték el 2018 óta a Schneider Electric ügyfelei a cég támogatásával és megoldásainak alkalmazásával. A társaság termékeiben a „zöld” alapanyagok aránya már elérte a 16 százalékot. A vállalat stratégiai és fenntarthatósági igazgatója, Gwenaelle Avice-Huet és a Schneider Electric Alapítvány is részt vesz az ENSZ COP27 klímakonferenciáján.

Nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves fenntarthatósági jelentését a Schneider Electric, ami alapján a társaság jó úton halad ahhoz, hogy elérje a 2025-ös célkitűzéseit. Az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a 2025-re megfogalmazott célok elérését jelentő 10 pontból idén szeptember végén 4,54 ponton állt. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy negyedév alatt 0,37 pontot lépett előre a társaság és nagyon közel az idei célkitűzés, ami a 4,70 pont elérése. 

 

A harmadik negyedév fontos eredménye, hogy a Schneider Electric ügyfelei több mint 400 millió tonna CO2-kibocsátását kerülték el a vállalat és termékei segítségével 2018 óta. A 2025-ös cél a 800 millió tonna CO2-kibocsátás elkerülése, vagyis a program felénél tart a társaság. 

 

 

A július-szeptemberi időszak másik fontos történése, hogy a Schneider Electric a világ egyik első vállalata lett, amely a Science Based Targets kezdeményezés új Vállalati Nettó Zéró szabványa által hitelesített nettó zéró kötelezettségvállalási ütemtervvel rendelkezik. A neves ESG minősítő ügynökség, az S&P Global 2022-es fenntarthatósági elemzésében a lehetséges 100-ból 89 pontot ért el a Schneider Electric, amivel vezető az iparágában. (A pontszám számításának dátuma: 2022. október 21.)

 

"A fenntarthatóság kulcsfontosságú napjaink legsürgetőbb globális problémáinak kezelésében, mind az azonnali nyereséget, mind a közös jövőnket szem előtt tartva. Pénzügyi és egyéb eredményeink azt bizonyítják, hogy a vállalatok a mozgatórugói lehetnek a társadalmi-gazdasági ökoszisztémák átalakításának és bolygónk hatékonyabb védelmének" – jelezte Gwenaelle Avice-Huet, a Schneider Electric stratégiai és fenntarthatósági igazgatója, aki részt vesz az ENSZ COP27 klímakonferencián, amit idén Egyiptomban rendeznek november 6. és 18. között. 

 

A COP27 rendezvényen részt vesz a Schneider Electric Alapítvány, amelynek célja ezúttal az, hogy felhívja a figyelmet a fiatalok és projektjeik támogatásának fontosságára egy jobb jövő érdekében. A vállalat alapítványának jótékonysági tevékenysége hozzájárul a Schneider Sustainability Impact (SSI) programhoz, melynek fő célkitűzése, hogy 2025-ig 1 millió fiatal képzését segítse és olyan készségeket és vállalkozási lehetőségeket biztosítson számukra, amelyek mind maguknak a fiataloknak, mind a helyi közösségeiknek hasznára válnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50