Újabb okoseszközös fizetési megoldást használhatnak a K&H ügyfelei

forrás: Prím Online, 2022. december 22. 12:41

Tovább bővült a K&H-nál elérhető okoseszközös fizetési megoldások tárháza: a FitBit egyes óráin is elérhető a Google Pay okosórás fizetési megoldás, így a K&H ügyfeleknek újabb eszközön is használható az érintésmentes fizetés. 

A Google tavaly felvásárolta a FitBit intelligens fitnesz- és sportóragyártó céget, amely FitBit by Google néven folytatja világhódító útját. Az intelligens fitnesz- és sportórák gyártója elsőként vezette be az automatikus, vezeték nélküli szinkronizálást, specialitása a fitness és az egész napos tevékenységek komplex monitorozása. 

 

A K&H ügyfelei a Google Pay okosórás fizetési megoldás révén tudják ezentúl használni az erre alkalmas FitBit eszközüket. „A K&H minden előremutató digitális megoldást támogat.” – hangsúlyozta Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője, aki hozzátette: „egyre többen használnak fizetésre alkalmas okosórát Magyarországon".  

 

„A digitalizáció hatására az ügyfelek elvárásai egyre magasabb szintre emelkedtek: az már alapvetés, hogy egy fizetési funkciónak – legyen az kártyába, mobiltelefonba vagy hordozható eszközbe integrálva – mindig, minden helyzetben, kényelmesen és megbízhatóan kell működnie. A K&H-nál elérhető Google Pay a Mastercarddal közös, megszokott, legmagasabb szintű kényelmet és biztonságot nyújtja a fizetések során” – mondta Szetnics László, a Mastercard regionális üzletfejlesztési igazgatója. 

 

Az okoseszközös fizetési megoldások manapság a mindennapok részévé váltak és több százezer magyar életét könnyítik meg. „Nagyon örülünk a K&H innovációjának, ami Google termékekre alapul. A K&H mostani lépésével a Google Pay ismét új rétegeket szólíthat meg” – mondta Bíró Pál, a Google Magyarország Country Managere. 

 

A K&H tavaly áprilisban elsőként vezette be a magyar bankok közül a Google Pay fizetési lehetőséget, amivel nagy sikert aratott ügyfelei körében. A hazai bankok közül a K&H-nál érhető el a legtöbb fizetési megoldás. A Google Pay-en kívül az Apple Pay, a Xiaomi Pay valamint a Garmin Pay egyaránt gyors, kényelmes és biztonságos fizetési megoldást kínálnak az ügyfelek számára.

 

Tavaly január óta – tehát nem egészen két év alatt – megnégyszereződött a digitalizált K&H bankkártyák száma, amely már meghaladja a 130 ezret. Ugyanezen idő alatt az érintésmentesen kezdeményezett fizetések száma meghatszorozódott – immár több mint havi 3 millió tranzakció, melyek összértéke meghaladja a 21 milliárd forintot.  A fizetések 20 százaléka történik valamilyen okoseszközön, többnyire okostelefonon. Ugyanakkor hónapról hónapra egyre többen használnak okosórát vagy okos karkötőt a fizetésekhez.

Nyitókép: fitbit.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09