Körzeti és helyi vételkörzetű médiaszolgáltatások vállalásait vizsgálta a Médiatanács

forrás: Prím Online, 2023. január 12. 09:56

A Médiatanács véglegesítette két helyi vételkörzetű rádiós frekvencia pályázati felhívását, míg egy körzeti tévé- és két helyi rádiócsatorna adásmenetének vizsgálata során hiányosságokat tárt fel.

Véglegesítette két helyi vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívását e heti ülésén a Médiatanács. A testület azt figyelembe véve írta ki a pályázati felhívásokat, hogy május 19-én a szóban forgó Kazincbarcika 95,9 MHz és az Ózd 99,5 MHz frekvenciákat jelenleg használó rádió jogosultsága lejár. A pályázati felhívások 2023. január 13-án kerülnek közzétételre az NMHH honlapján.

 

A Médiatanács hatósági eljárást indított a Kecskeméti Televízió 2022. október 10. és 16. közötti műsora miatt a körzeti vételkörzetű kereskedelmi televízió szolgáltatója ellen. A Médiatanács megállapította, hogy a szolgáltató megsértette a hatósági határozatban foglaltakat, mivel a közszolgálati műsoridő a vizsgált adáshét egyetlen napján és heti szinten sem érte el a vállalt időtartamot, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél, valamint a napi rendszeres hírműsorokra vonatkozó kötelezettségét sem teljesítette. 

 

A kiskőrösi Rádió 97 szolgáltatója ellen a 2022. szeptember 2-i adásnap miatt indult hatósági eljárás. A hatóság megállapította, hogy az adott napon a helyi vételkörzetű kereskedelmi rádión a közszolgálati célú és a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsorok, valamint a szöveg aránya is alulmaradt a szerződésben vállaltakhoz képest. 

 

A Budaörs Rádió október 16-i adásnapjának hatósági vizsgálata nyomán a Médiatanács hatósági eljárást indított a helyi vételkörzetű, kereskedelmi rádió szolgáltatójával szemben. Az adott adásnapon a rádió nem teljesítette a közszolgálati célú, illetve a helyi közélettel foglalkozó műsorok napi arányára vonatkozó vállalásait sem. Ezen felül a szolgáltató szöveges tartalmakra és a zene arányára vonatkozó szerződéses vállalása sem teljesült. Mindezek miatt a Médiatanács bírságot állapított meg. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17