Kényelem és hatékonyabb energiafelhasználás – ezt viszi el az otthonokba a Schneider Home

forrás: Prím Online, 2023. január 17. 20:42

Különleges ajánlattal állt elő az idei Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES) a Schneider Electric, a vállalat az otthoni energiamenedzsmentet új szintre emelő megoldást mutatott be. A Schneider Home segít az energiafelhasználás csökkentésében, növeli a kényelmet és az energiafüggetlenségre törekvő lakástulajdonosoknak is hasznos támogatást nyújt. 

A Schneider Home komplex energiagazdálkodási megoldás magában foglal egy falra rögzíthető otthoni akkumulátort a zöld energia tárolására, egy nagy teljesítményű napelem-invertert, egy intelligens elektromos panelt, elektromos járművekhez használható töltőt, valamint csatlakoztatott dugaljakat és villanykapcsolókat, amelyeket a könnyen használható Schneider Home alkalmazással lehet vezérelni. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat által kifejlesztett rendszer többek között képes nyomon követni az egyes készülékek energiafogyasztását és eldönteni, hogy egy áramkimaradás során hol adjon prioritást az áramellátásnak annak érdekében, hogy hosszabb ideig biztosítsa a rendelkezésre álló tartalék áramellátást. Emellett a megoldás révén a felhasználók elkerülhetik az otthoni villamos hálózatuk költséges bővítését, amire elektromos autó vásárlása esetén lehet szükség. 

 

A meglévő megoldásokkal ellentétben, amelyek külön alkalmazásokat és hardvereket igényelnek, a Schneider Electric az energiatermelés, -tárolás, -mérés és -szabályozás automatizálásával elhozta az egyszerűséget az ingatlantulajdonosok számára. Az idei CES innovációs díjjal is elismert Schneider Home elegáns stílusa és integrált megközelítése az otthoni energiagazdálkodási megoldások új korszakát jelzi.

 

 

Ütős csapat

 

A Schneider Home az energiaforrások és a digitális képességek egyedülálló integrációját kínálja.

 

A Schneider Pulse a villamosított otthon szíve. Beágyazott technológiával, funkcionalitással és intelligenciával működtetett intelligens elektromos panel, amely összekapcsolja az otthonon belüli különböző energiaforrásokat. Ezt a megoldást már elismerték innovációjáért, többek között a Time, a Fast Company és a Green Builder díjaival.

 

A Schneider Boost egy otthoni energiatároló akkumulátor, amivel tárolható a napelemek által termelt energia, amit akkor lehet használni, amikor a legdrágább az áram, így csökkentve a közüzemi díjakat. Az akkumulátor segítségével az áramszünet okozta kellemetlenségek is elkerülhetők. 

 

A Schneider Inverter egy nagy teljesítményű hibrid inverter a napenergia hasznosítás és tárolás számára. Átalakítja a napenergiát váltakozó áramú villamos energiává.

 

A Schneider Charge elektromos járműtöltő, melynek segítségével a napenergia termelés és tárolás előnyei is kihasználhatók, gyorsabb töltést tesz lehetővé és csökkenti a költségeket. 

 

A Schneider Home alkalmazással megoldható az otthoni energiagazdálkodás felügyelete, vezérlése és automatizálása egyetlen, könnyen használható applikáción keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09