A Viber új funkciót vezet be az alkalmazás tárhelyének csökkentésére

forrás: Prím Online, 2023. február 23. 21:09

Rakuten Viber, az üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bejelentette új tárhelykezelési funkcióját, amellyel a Viber felhasználói kényelmesen ellenőrizhetik, és szükség esetén felszabadíthatják tárhelyüket. A korlátozott szabad hellyel rendelkező felhasználók hatékonyabban használhatják majd a Viber alkalmazást.

Mivel az üzenetek mérete a videók, az AR-lencsék, képek és az interaktív kommunikáció egyéb formáinak köszönhetően jelentősen megnövekedett, a mobileszközök régebbi változatai számára az adatok kezelése kihívást jelent. A statcounter GlobalStats adatai szerint a mobil és táblagép Android-felhasználók körülbelül 40%-a, a 11.0-ás vagy annál korábbi verziót használja, így jelentős számú embert érint a kevés tárhely problémája.

 

A Viber új tárhelykezelési funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtisztítsák a gyorsítótárat a teljes Viber alkalmazásból, vagy kiválaszthassák, hogy mely csevegéseknek kell helyet biztosítani. A tárhelykezelés segítségével a felhasználók átláthatják, hogy mennyi helyet foglal a Viber a készülékükön; mennyi a teljes tárhelyük; mennyi szabad helyük maradt; valamint hogy az egyes csevegések mennyi helyet használnak.

 

 

A felhasználók minden csevegésben külön kiválaszthatják és törölhetik a felesleges fájlokat. Ez a műveletet elvégző felhasználó számára töröl minden médiatartalmat, így videókat, képeket vagy fájlokat a csevegésből, míg a csevegés többi résztvevőjének médiafájljait ez nem érinti. Ha a felhasználók már letöltötték az alkalmazáson kapott fájlokat, akkor azok biztonságosan tárolva maradnak a felhasználó készülékén.

 

"Örömmel jelentjük be új tárhelykezelési funkciónkat, amely lehetővé teszi, hogy a Viber alkalmazás világszerte még könnyebben elérhetővé váljon. Szeretnénk, ha minden felhasználónk annyi üzenetet tudna küldeni a családjának és a barátainak, amennyit csak akar, anélkül, hogy a legújabb csúcstechnológiás eszközökkel kellene rendelkeznie" – mondta Ofir Eyal, a Rakuten Viber vezérigazgatója. "Hiszünk abban, hogy ez a funkció megváltoztatja majd a felhasználóink életét, és nagyszerű élményt biztosít számukra, hogy helyet szabadítanak fel a készülékükön.”

 

További információért tekintse meg a Viber Storage Management cikket a Viber hivatalos honlapján: https://help.viber.com/en/article/viber-storage-management

 

Az iOS esetében a funkció a 19.3.0-ás verziótól, az Android esetében pedig a 19.4-es verziótól elérhető. Kizárólag mobilokra vonatkozó funkció.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09