Franciaországban már kriptovalutával is fizethetünk az üzletekben

forrás: Prím Online, 2023. március 4. 13:11

Az Ingenico globális fizetési óriáscég és a Binance vezető kriptovaluta platform új kísérleti programja lehetővé teszi a Binance Pay-en keresztül történő bolti kriptofizetést.  A szolgáltatás az Ingenico Axium Android alapú fizetési terminálokon érhető el, amelyeket több mint 50 kriptovaluta elfogadására terveztek, beleértve a bitcoint (BTC) és az étert (ETH) is.

Az Ingenico, a fizetésforgalmi megoldások globális piacvezető vállalata és a Binance kriptotőzsde cég által indított új kísérleti program lehetővé teszi a Binance Pay-en keresztül történő bolti kriptofizetést.  Kezdetben a kereskedők fizetése kriptovalutában történik, 2023 második negyedévében azonban béta tesztelésre kerül az a kripto-fiat megoldás is, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy fiat fizetéseket kapjanak.

 

 

A program egyelőre Franciaországban, a vendéglátásban és a kiskereskedelmi szektorban működő két vállalkozással, a Le Carlie-val és Miss Opérá-val indul. A későbbiekben a szolgáltatást azokban az európai országokban tervezik bevezetni, ahol a Binance már rendelkezik a működéshez szükséges hatósági engedélyekkel (Olaszország, Litvánia, Spanyolország, Ciprus, Lengyelország és Svédország).

 

Jelenleg a bolti kriptovaluta fizetési megoldások többsége további eszközt vagy a kereskedő általi integrációt igényel, míg az Ingenico és a Binance szolgáltatása egy „all-in-one” megoldást tesz elérhetővé a kereskedők számára. A Binance Pay először az Ingenico Payment Platform-as-a-Service (PPaaS) ökoszisztémáján lesz elérhető. Azok a kiskereskedők, akiknek fizetési szolgáltatói kapcsolódnak az Ingenico PPaaS-hez, gyorsan feldolgozhatják az ügyfelek bolti fizetéseit a Binance kriptotárca segítségével.

 

Az Ingenico, a globális fizetési megoldások szolgáltatója a világ egyik legnagyobb fizetési terminál-hálózatával rendelkezik. Piaci dominanciája Franciaországban és Európa nagy részén ideális partnerré teszi a Binance számára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59