Egy robotporszívó, amivel fertőtleníteni is lehet

forrás: Prím Online, 2023. március 5. 16:38

A robotporszívók új generációjáról rántotta le a leplet a Sencor, amely bemutatta a legmodernebb technológiával felszerelt készülékét. Az újdonság tetszetős, prémium megjelenésben, fehér-arany színkombinációban készül. „A robotporszívókra jellemző hagyományos előnyök mellett az SRV 9150WH két különleges tulajdonsággal büszkélkedhet. Egyfelől nedves padló törlésre alkalmas, mindemellett pedig UV-C fertőtlenítő fénnyel képes eltávolítani a kórokozókat a tisztítandó felületekről” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője. 

A Sencor legújabb robotporszívója ideális választás lehet a szőnyeg, a fapadló, parketta, linóleum, valamint a járólap tisztítására. A készüléket úgy tervezték meg, hogy a nehezen elérhető helyekről is el tudja távolítani a szennyeződéseket. 9,5 centiméteres magasságának köszönhetően könnyedén befér a kanapé, a hálóágy, valamint a bútorok alá. Két szélső forgókeféje révén a sarkokat is kiválóan ki tudja porszívózni. A beépített, állítható érzékelő által pedig egyszerűen megelőzhető a porszívó lépcsőről való leesése, vagy a bútorokkal történő ütközése. A kerekek elakadása esetén automatikusan kikapcsolja önmagát és hiba üzenetet küld a felhasználó számára.

 

 

Applikáció és távirányító az irányításhoz 

 

A porszívó irányítását távirányítóval, vagy akár Android/iOS rendszerű okostelefonokra tervezett Sencor Home alkalmazással is végezhetik a felhasználók. „Minden tisztítási folyamat elindításakor a robotporszívó lézer segítségével méri fel a terepet. Ezután automatikusan kiválasztja a megfelelő és egyben hatékony tisztítási módot. A porszívózás ideje alatt a készülék a Smart LIDAR fejlett giroszkópos navigációt veszi igénybe a gondtalan tájékozódás érdekében” – tette hozzá Lucza András. 

 

A sokoldalú felhasználhatóságot jól tükrözi, hogy a Multi-mapping funkcióval öt különböző emeletre készíthetnek a felhasználók takarítási tervet. Minden program és takarítási ütemezés könnyedén beállítható az applikáción keresztül.  A készülék 2600 mAh kapacitású lítiumion akkumulátorral van felszerelve és egy feltöltéssel 120 percig üzemeltethető.

 

 

Tervezhető porszívózás 

 

Az időzített takarítás funkcióval akkor is lehet használni a készüléket, ha a felhasználó nem tartózkodik otthon. Ehhez csak be kell állítani a dátumot és a pontos időt. A robotporszívó négy előre beállított programot kínál a mindennapi porszívózástól kezdve az intenzív nagytakarításig. „Ennél lényegesebb azonban, hogy a készülék nedves törlésre is alkalmas. A funkció használata érdekében vízzel kell megtölteni az erre a célra készült tartályát. Ezután a robotporszívó először felporszívózza az útjába kerülő szennyeződéseket, majd közvetlenül utána a mop fej automatikus megnedvesítésével feltörli a padlóra száradt szennyeződéseket” – hangsúlyozta a Sencor SDA Divíziójának vezetője. 

 

 

Fertőtlenítés magasfokon 

 

A tökéletes eredmény érdekében a porszívó kiváló minőségű UV-lámpákkal van felszerelve. Ennek köszönhetően tisztítás közben ultraibolya sugarakat bocsájt ki, amelyek megbízhatóan elpusztítják a vírusok, baktériumok, penészgombák és atkák 99,9%-át. "Tehát ez a robotporszívó nemcsak porszívózik és feltöröl, hanem a beépített UV-C fény segítségével meggátolja a veszélyes mikroorganizmusok szaporodását. Mindezt vegyszerek nélkül, így allergiások és asztmások számára is alkalmas" – árulta el a Sencor szakembere. Megjegyezte: az allergiások védelme érdekében HEPA-szűrővel is felszerelték a készüléket.

 

A Sencor mindenki számára elérhetővé tette a legmodernebb csúcstechnológiával felszerelt robotporszívóját, amellyel nemcsak porszívózni, hanem feltörölni, illetve fertőtleníteni is lehet.

Kulcsszavak: robotporszívó Sencor

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50