Kutatás-fejlesztési leányvállalatot alapított az LG Vietnámban

forrás: Prím Online, 2023. március 16. 18:26

Hivatalosan is kutatás-fejlesztési leányvállalattá vált az LG Electronics (LG) vietnámi K+F központja: a döntés célja, hogy megerősítse az LG elektromos járművekkel foglalkozó, gyors növekedést felmutató üzletágát. 

A vietnámi székhelyű kutatás-fejlesztési leányvállalat feladata az LG mobilitási üzletágának egyik fő fókuszpontját jelentő fedélzeti infotainment (IVI) rendszerekhez tartozó szoftverek fejlesztése és ellenőrzése lesz. Az IVI-rendszerek a jövő mobilitásának kulcsfontosságú technológiájának számítanak: a telematikai és az audio-, video- és navigációs (AVN) megoldások mellett számos, a vezetéshez kapcsolódó információs és szórakoztató funkciót biztosítanak.

 

A Strategic Analytics piackutató cég szerint 2022 harmadik negyedéve óta 23 százalékos súlyával az LG vezeti az IVI-rendszerek globális piacát, mindemellett a vállalat immár két egymást követő évben könyvelhetett el kétszámjegyű részesedést az IVI-piacon.

 

Az LG folyamatosan erősítette az autóipari alkatrészekkel kapcsolatos K+F kapacitásait Vietnámban, mióta 2016-ban létrehozta a vietnámi gyárhoz tartozó Hanoi K+F Központot. Az első központ sikerének köszönhetően a vállalat 2020-ban egy további K+F fióktelepet hozott létre Da Nangban.

 

 

Az új K+F leányvállalat az LG azon stratégiájának része, amelynek célja, hogy megszilárdítsa pozícióját a globális autóalkatrész-piacon, és vezető szerepet töltsön be az autonóm vezetés gyorsan közelgő korszakában. Három fő üzletágának — IVI-rendszerek, világítási és fényszórórendszerek a ZKW Group révén, valamint az LG és a Magna közös vállalkozásán keresztül kifejlesztett e-erőátviteli rendszerek — kiegyensúlyozott növekedésére alapozva a vállalat most már rendelkezik azokkal a technológiai képességekkel, kapacitásokkal és tapasztalattal, amellyel felgyorsíthatja a következő generációs mobilitási megoldások megjelenését.

 

Az LG célja továbbá, hogy 2024-ig több mint 30 százalékkal, 750-ről 1000 főre növelje a szakképzett szakemberek számát az újonnan alapított LG Electronics Development Vietnam, Ltd. vállalatnál.

 

2021 óta az LG vietnámi egyetemekkel dolgozik együtt azért, hogy segítse a tehetséges, fiatal helyieket, akik a szoftverfejlesztés területén képzelik el karrierjüket. Ennek részeként Da Nangban és a szomszédos városokban található egyetemeken tanulmányiösztöndíj-programot indított, illetve munkahelyeket garantál a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára. A program a tervek szerint idén Hanoi egyetemeire is kiterjed majd.

 

„Továbbra is olyan mobilitási megoldásokat fogunk nyújtani, amelyek egyedi értéket biztosítanak globális autóipari ügyfeleink számára” – mondta Lee Sang-yong, az LG járműalkatrészek üzletág K+F laboratóriumának vezető alelnöke. „Infrastruktúránk továbbfejlesztésével képesek leszünk kapacitásaink növelésére és arra, hogy új generációs, innovatív mobilitási megoldásokat alkossunk meg.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50