Új hangprojektort dobott piacra Hisense

forrás: Prím Online, 2023. április 2. 15:50

Az U5120GW névre keresztelt soundbar összesen 12 hangszóróval és 5.1.2 csatornás térhatású hangzással érkezik. Dolby Atmos technológiájának köszönhetően 360 fokban képes betölteni a teret, stúdiószerű (Hi-Res audio tanúsítvány), tökéletes akusztikai érzetet nyújtva. A készülék támogatja a legnépszerűbb audiórendszereket és formátumokat, AI-alapú technológiája pedig képes jelenetenként változtatni a hangszíneket, legyen szó mozizásról, zenehallgatásról vagy akár gamingről. A soundbar – amely már elérhető a hivatalos viszonteladóknál – az EISA „Az év házimozi hangprojektora 2022 – 2023” szakmai díjat is magáénak tudhatja.

 

Tökéletes „surround” hangzás és dübörgő basszus

 

Az U5120GW soundbart a gyártó 11 hangszóróval és egy vezeték nélküli mélysugárzóval látta el, melyek összesen 510 wattos teljesítményt képesek leadni, tökéletes térhatású akusztikai érzetet nyújtva ezzel. Az erőteljes basszusért egy a minimalista dizájnhoz illeszkedő mélynyomó gondoskodik, amelyet 180 W-os kimeneti teljesítménnyel és 40 Hz-es alacsony frekvenciájú hanghatással álmodott meg a vállalat.

 

A készülék támogatja a legnépszerűbb audió rendszereket és formátumokat, mint például a DTS:X vagy a Dolby Atmos. Előbbi a hagyományos sztereó hangzáson felül virtualizálja a hangzásbeli magasságokat, ezáltal többdimenziós hanghatást hoz létre, míg a Dolby Atmos technológia a soundbar térhatású hangzásvilágáért felel. A távirányítóval könnyedén vezérelhető készülék továbbá Hi-Remaster-támogatásának köszönhetően képes javítani a zene minőségén is, így a modell valóban az eredeti hangzást adja vissza anélkül, hogy torzulnának vagy elvesznének a részletek.

 

 

AI-technológiával az ízlésünkre szabva

 

A gyártó mesterséges intelligencián alapuló hangszínbeállítási technológiával látta el az U5120GW-t, amely képes jelentekhez igazítani az egyes hangszíneket. Az eredmény széles dinamikatartományú, telt hangzás legyen szó filmekről, zenéről, sportról vagy gamingről. Filmes módban a minél komplexebb mozi-hatás a hangsúlyos, míg egy híradót figyelve a készülék a hírolvasó beszédhangjának frekvenciáira fókuszál, hogy azok minél tisztábban érthetőek és hallhatóak legyenek. A modell éjszakai módban is használható, mely ilyenkor a legalacsonyabb hangerőn is jól érzékelhetővé teszi a legintimebb párbeszédeket is.

 

Az U5120GW 4K pass-through funkciója zökkenőmentes 4K-élményt biztosít akár videóeszközről, TV-ről vagy projektorról van szó. 

 

 

Az év soundbarja

 

A Hisense legújabb soundbarja már a szakma elismerését is kivívta, ugyanis elnyerte az EISA „Az év házimozi hangprojektora 2022 – 2023” szakmai díjat. Az Expert Imaging and Sound Association (EISA) 29 ország 55 vezető technológiai kiadványát képviselő szövetség, amely minden évben díjazza a televíziós, kép- és hangtechnikai termékek legjobbjait.

 

A modell többféle csatlakozási lehetőséget is kínál: Bluetooth-on keresztül egyszerűen csatlakoztatható vezeték nélküli eszközökhöz, továbbá a beépített HDMI bemenet és egy széles sávú, 4K videó streaminget támogató HDMI-kimenet is biztosítja a könnyű összekapcsolhatóságot.

 

A soundbar támogatja továbbá a Google, valamint az Amazon Alexa szolgáltásokat, és könnyen párosítható Apple (AirPlay), valamint Android (Chromecast) eszközökkel is.

 

A Hisense legújabb, csúcs hangprojektora a magyar piacon 239.990,- forintos bruttó javasolt fogyasztói áron kereshető a hivatalos viszonteladóknál. 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50