Már közel félszáz bitcoin-automata működik Magyarországon

forrás: Prím Online, 2023. április 7. 16:17

Békéscsabán, Kecskeméten, Miskolcon is tehetünk már pénzt bitcoin-automatába, de a fővárosban van erre a legtöbb helyen lehetőségünk. A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szerint csak idő kérdése, és megsokszorozódik az ATM-ek száma hazánkban is, pedig már most is nálunk található a 19. legtöbb a világon. A pozitív adatok azt bizonyítják, beválni látszik a vállalat vezérigazgatójának év eleji jóslata, és idén tovább erősödik globálisan az iparág.

Magyarországban immár 46 bitcoin-automata található, összesen tíz városban. Kilenc vármegyeszékhelyen használhatunk ilyen ATM-et, a legtöbbet Budapesten, 34-et. Az első eszközt kilenc évvel ezelőtt üzemelték be fővárosban, azóta folyamatosan emelkedik a számuk, de egyre több üzlet, szolgáltató jelenti be azt, hogy elfogadja a virtuális valutát. 

 

Térképen az ATM-ek

 

Az adatok a Coinatmradar.com-on található térképről olvashatók le; a folyamatosan frissülő adatbázis a magyarországi és a külföldi ATM-eket is jelöli, ugyanakkor fenntartják a hibázás lehetőségét, néhány készüléknyi eltérés előfordulhat. A térkép alapján előkelő helyen állunk, az adatok szerint a világon nálunk található a 19. legtöbb bitcoin-automata. A high-tech nagyhatalomnak számító Taiwan követ bennünket 38 berendezéssel, megelőzzük többek között a franciákat, az angolokat és a hollandokat is.

 

pexels.com

 

„Magyarországon is egyre ismertebb a kriptopénz, ennek bizonyítéka, hogy egyre több szolgáltatásért lehet így fizetni. A szépségipar, a vendéglátó szektor, de még az ügyvédi irodák is felfedezték maguknak. Az, hogy közel félszáz automata működik, bizonyítja; a kripto felfelé halad” – Balogh Dávid, a Binance magyarországi marketing & community managere.

 

A szakember hozzátette, a rendszer egyszerűen működik. Az automatába papírpénzt lehet tenni, ami kriptovalutába váltja az összeget. Az ATM monitorján kivetített QR-kód beolvasásával az elektronikus pénz egy virtuális pénztárcába tölthető, innen lehet az összeget vásárlásra fordítani.

 

Virtuális optimizmus

 

Changpeng Zhao (CZ), a Binance vezérigazgatója nemrég azt jósolta, hogy egy bonyolult év után a kriptopiac 2023-ban magához tér. Az optimizmusát a szakember többek között arra alapozta, hogy továbbra is érkeznek majd olyan innovációk, amelyek bizonyítják, szükség van a kriptoipar termékeire és szolgáltatásaira. Ezt azzal is alátámasztotta, hogy 2022-ben olyan nagynevű piaci szereplők is a blokklánc-technológiára alapuló megoldásokat vezettek be, mint a Tesla, a McDonald’s, a Sony, a Nike, a KPMG, vagy éppen a Mastercard. 

 

„A működő automaták relatíve nagy száma pedig arra utal, hogy a kriptopénznek Magyarországon és a régióban is van jövője” – hangsúlyozta Kiril Khomiakov, a Binance kelet-közép-európai régiójának vezetője. Hozzátette, a virtuális valutáért egyre több mindent lehet vásárolni, szerinte az ATM-ek száma fokozatosan tovább gyarapszik, előbb-utóbb megsokszorozódik majd.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50