Már közel félszáz bitcoin-automata működik Magyarországon

forrás: Prím Online, 2023. április 7. 16:17

Békéscsabán, Kecskeméten, Miskolcon is tehetünk már pénzt bitcoin-automatába, de a fővárosban van erre a legtöbb helyen lehetőségünk. A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szerint csak idő kérdése, és megsokszorozódik az ATM-ek száma hazánkban is, pedig már most is nálunk található a 19. legtöbb a világon. A pozitív adatok azt bizonyítják, beválni látszik a vállalat vezérigazgatójának év eleji jóslata, és idén tovább erősödik globálisan az iparág.

Magyarországban immár 46 bitcoin-automata található, összesen tíz városban. Kilenc vármegyeszékhelyen használhatunk ilyen ATM-et, a legtöbbet Budapesten, 34-et. Az első eszközt kilenc évvel ezelőtt üzemelték be fővárosban, azóta folyamatosan emelkedik a számuk, de egyre több üzlet, szolgáltató jelenti be azt, hogy elfogadja a virtuális valutát. 

 

Térképen az ATM-ek

 

Az adatok a Coinatmradar.com-on található térképről olvashatók le; a folyamatosan frissülő adatbázis a magyarországi és a külföldi ATM-eket is jelöli, ugyanakkor fenntartják a hibázás lehetőségét, néhány készüléknyi eltérés előfordulhat. A térkép alapján előkelő helyen állunk, az adatok szerint a világon nálunk található a 19. legtöbb bitcoin-automata. A high-tech nagyhatalomnak számító Taiwan követ bennünket 38 berendezéssel, megelőzzük többek között a franciákat, az angolokat és a hollandokat is.

 

pexels.com

 

„Magyarországon is egyre ismertebb a kriptopénz, ennek bizonyítéka, hogy egyre több szolgáltatásért lehet így fizetni. A szépségipar, a vendéglátó szektor, de még az ügyvédi irodák is felfedezték maguknak. Az, hogy közel félszáz automata működik, bizonyítja; a kripto felfelé halad” – Balogh Dávid, a Binance magyarországi marketing & community managere.

 

A szakember hozzátette, a rendszer egyszerűen működik. Az automatába papírpénzt lehet tenni, ami kriptovalutába váltja az összeget. Az ATM monitorján kivetített QR-kód beolvasásával az elektronikus pénz egy virtuális pénztárcába tölthető, innen lehet az összeget vásárlásra fordítani.

 

Virtuális optimizmus

 

Changpeng Zhao (CZ), a Binance vezérigazgatója nemrég azt jósolta, hogy egy bonyolult év után a kriptopiac 2023-ban magához tér. Az optimizmusát a szakember többek között arra alapozta, hogy továbbra is érkeznek majd olyan innovációk, amelyek bizonyítják, szükség van a kriptoipar termékeire és szolgáltatásaira. Ezt azzal is alátámasztotta, hogy 2022-ben olyan nagynevű piaci szereplők is a blokklánc-technológiára alapuló megoldásokat vezettek be, mint a Tesla, a McDonald’s, a Sony, a Nike, a KPMG, vagy éppen a Mastercard. 

 

„A működő automaták relatíve nagy száma pedig arra utal, hogy a kriptopénznek Magyarországon és a régióban is van jövője” – hangsúlyozta Kiril Khomiakov, a Binance kelet-közép-európai régiójának vezetője. Hozzátette, a virtuális valutáért egyre több mindent lehet vásárolni, szerinte az ATM-ek száma fokozatosan tovább gyarapszik, előbb-utóbb megsokszorozódik majd.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59