Ötödik éve a Telekom a legvonzóbb munkahely a telco szektorban

forrás: Prím Online, 2023. április 24. 21:09

Idén tizedik alkalommal került átadásra a Randstad Award, mellyel a legvonzóbb hazai munkáltatók teljesítményét ismerik el. A világ egyik legnagyobb független munkáltatói márka-felmérésének eredményeként a Magyar Telekom sorozatban ötödik éve érdemli ki a telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelye díjat.

A Randstad Employer Brand Research átfogó, globális munkáltatói márkakutatás közel 163.000, a 18-64 éves korosztályból kikerülő válaszadó véleményét gyűjti össze 32 piac több, mint 6.000 vállalatáról. A felmérés*  Magyarországon 7342 munkavállaló bevonásával zajlott, melyben a legnagyobb munkaadók és a különböző szektorok megítélése mellett a munkaerőpiac legfontosabb mozgatórugóit elemezték. Az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy a hazai munkavállalók számára az IT, üzleti szolgáltatási és a telekommunikációs szektor a legvonzóbb, valamint a munkabér és a juttatási csomag, valamint az vállalat pénzügyi stabilitása a legfontosabb szempont. A TOP5 munkahelyválasztást befolyásoló tényező között található az állás hosszú távú biztonsága, valamint a munka-magánélet egyensúlya.

 

 

A fenti visszajelzések alapján a Magyar Telekom a szektorban elsőként, immár ötödik alkalommal nyerte el a telekommunikációs kategória legvonzóbb munkahelye elismerést. „Hosszú ideje dolgozunk következetesen azon, hogy stabil és szerethető munkahelyet építsünk. Olyan környezetet, ahol az izgalmas feladatok sokszínű vállalati kultúrával és összetartó közösséggel találkoznak, ahol a tudás és a fejlődés érték. Büszkék vagyunk a díjra, melyet immár ötödik alkalommal vehetünk át, hiszen az elismerés a munkavállalók bizalmát tükrözi számunkra.” – mondta a díj kapcsán Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

 

Összhangban a kutatás által felszínre hozott szempontokkal, a munka-magánélet egyensúlyát és a hatékony, célorientált munkavégzést szem előtt tartva döntött úgy a Telekom, hogy kezdetben 150, majd 300 fő bevonásával teszteli a 4 napos munkarendet, melynek legfontosabb célja az információgyűjtés. „Abból indultunk ki, hogy a három egybefüggő szabadnap a munkával és a szabadidővel töltött időt kiegyensúlyozottabbá teszi, a kollégák életminősége javul, és jól összehangolt munkaszervezés mellett nagyobb hatékonysággal tudnak teljesíteni a munkahelyükön. A 4 hónapos teszt időszak közvetlen tapasztalatainak, valamint az országos reprezentatív kutatásnak köszönhetően rengeteg információt gyűjtöttünk az új típusú munkarend előnyeiről, a felmerülő kérdésekről és a munkaerőpiac várakozásairól. Belső felmérésünk rámutatott arra, hogy a pilot programban résztvevő munkatársaink 92%-a érezte úgy, hogy munkája mellett elegendő ideje jut a magánéletre és az első tesz-időszak végén 90% válaszolta azt, hogy szívesen folytatná a 4 napos munkavégzést.” – tette hozzá  Friedl Zsuzsa.

 

____________________

* Randstad Employer Brand Research 2023 – sajtóközlemény | Randstad Hungary

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50