Új távlatokat nyithat a Quadron közel-keleti térnyerése

forrás: Prím Online, 2023. április 26. 11:27

Európa-szerte egyre több nagyvállalatnak válik vonzó célponttá a Közel-Kelet piacuk szélesítésére, ami magával hozza az európai szürkeállomány exportját is a térség országaiba. Az új lehetőségek miatt számos szakember szívesen költözik ki átmenetileg – de akár véglegesen is. A Quadron 1 éven belül a meglévő bahreini irodája mellett további három országban nyit képviseletet a régióban, amivel a helyi kiberbiztonsági piac meghatározó szereplőjévé válik.

A Közel-Kelet az utóbbi években kiemelkedő fejlődésen ment keresztül, az új világot meghatározó különféle innovációk és technológiai trendek egyik gócpontjává vált, és ez igen vonzó helyszínévé tette új ágazatok, nagyvállalatok számára a térséget. Ezt a lehetőséget ismerte fel a Quadron már 2015-ben, amikor a hosszútávú stratégiájában meghatározó szerepet adott a régióbeli terjeszkedésnek.

 

„A közel-keleti kormányzati szervek és nagyvállalatok kimondottan előnyben részesítik az európai szakemberekkel való közös munkát és tapasztalatcserét, a térség fejlődése pedig számos szektorban eredményezte a szürkeállomány iránti kereslet növekedését.” – mondta el Gulyás Péter, a 2014-ben alapított Quadron Kibervédelmi Zrt. vezérigazgatója. „Ennek az elvárásnak mind maga a vállalat, mind a Quadron szakemberei maximálisan megfelelnek: hozzuk a magas európai minőséget, metodológiát és módszertant, hatékonyan szállítjuk le a projekteket, ráadásul versenyképes áron, olyan módon, hogy európai, illetve más, a régióban jelenlevő nációkkal közös projektcsapatokba szerveződve dolgozunk és szerzünk közös tapasztalatokat. Ezek voltak azok a kulcstényezők, melyek miatt meg tudtuk vetni a lábunkat a közel-keleti piacon, és ezek miatt ajánlanak minket egymásnak a helyi nagyvállalatok.” – tette hozzá a cégvezető.

 

A Quadron 2015 óta van jelen a régióban, és több sikeres projektet tudhat maga mögött, többek között a szaúdi Telekommal együttműködve. A vállalat számos sikeres projektet vitt véghez az etikus hackelés (sebezhetőség felmérése és behatolási tesztelés), a biztonsági érettségi auditok, az infrastruktúrán belüli digitális biztonsági megoldások leszállítása területén, valamint a Kibervédelmi Központok építése (Security Operation Centrer = SOC) témájában is. A vállalat Kuvaitban, Bahreinben és Ománban is jelen van olyan tekintélyes ügyfelekkel, mint a Villamosenergia-, Vízügyi és Megújulóenergiaügyi Minisztérium (Kuwait), a Pénzügyminisztérium (Kuwait), a Kuwaiti Amerikai Egyetem, a Távközlési Szabályozó Hatóság (Bahrein), a Bank Muscat (Omán). Bahreinben a Quadron saját irodával rendelkezik, amit hamarosan 3 másik nyitás is követ Abu-Dzabiban, Kuwaitban és Szaúd-Arábiában (Rijádban). A kiberbiztonság mellett pedig a vállalat a hazai után a közel-keleti piacon is megjelent fejlett analitikai és szoftverfejlesztési kapacitással is.

 

„Terjeszkedési törekvéseink magukkal hozták a vállalat működési és strukturális átalakítását is. Ennek eredményeképpen új, cégcsoportalapú struktúrát kezdtünk el kiépíteni. Az átalakuló Quadron közel-keleti és afrikai (Middle East & Afrika = MEA) piacokért felelős tagjának operatív vezetését ügyvezető igazgatóként Nandhini Duraisamy, a cég korábbi üzemeltetési és üzletfejlesztési igazgatója látja el, míg az európai, azon belül a budapesti központ operatív vezetéséért ügyvezető igazgatóként a cég korábbi kereskedelmi igazgatója, Gyalog Attila felel majd. Gulyás Péter a cégcsoport vezérigazgatójaként 2023 áprilistól a csoport vezetése mellett piaci terjeszkedések, felvásárlások, stratégiai partnerségek, kiemelt globális ügyfelek és komplex projektek felépítésén dolgozik.”

 

„Az átalakulás is azt a célt szolgála, hogy még nagyobb figyelmet tudjunk összpontosítani a közel-keleti piacbővítésre, hogy nagyobb, komplexebb projekteket is elnyerhessünk és tovább terjeszkedhessünk. A cél hosszú távon az, hogy minden közel-keleti országban jelen legyünk helyi szakértőkkel és kompetencia központokkal, valamint, hogy az expanziót kiterjesszük később Ázsiára és Afrikára is. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy növelni tudjuk a régióban dolgozó szakembereink számát egy olyan üzleti modellben, ahol a munkavállalók is részesedést kaphatnak ott, ahol értéket növelnek. Ez az újfajta megközelítés pedig sokaknak lehet csábító perspektíva, hosszú távon pedig a befektetők számára is vonzóvá teheti a Quadront.” – zárta gondolatait Gulyás Péter.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09