Ransomware elleni megoldások az ASUSTOR-tól

forrás: Prím Online, 2023. április 27. 15:38

Manapság rendkívül fontos a megfelelő és hatékony adatvédelem, hiszen a ransomware támadások egyre gyakoribbá váltak. Az ASUSTOR számos megoldást kínál a problémára.

 

Mi is az a ransomware?

 

Ransomware egy speciális rosszindulatú szoftver, amely képes titkosítani a fájlokat és akár adatvesztéssel is járhat. Sajnos a hackerek a legtöbb esetben váltságdíjat követelnek azért, hogy az adatokat visszaszolgáltassák, és újra a kezünkben legyen az adatok feletti irányítás. 

 

 

Védekezés a ransomware ellen

 

Az ASUSTOR NAS-ok számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek segítenek megakadályozni a zsarolóvírus támadásokat. A Wake on LAN és Wake on WAN funkció segítségével könnyedén szabályozható a NAS ki-, és bekapcsolása. A kikapcsolt NAS-ok sokkal kevésbé sebezhetők, mint a folyamatosan bekapcsolt állapotban lévő NAS-ok. A NAS bekapcsolt állapotában az ADM Defender, az engedélyezési lista és az automatikus feketelista biztosítja a NAS-ba való jogosulatlan belépési kísérleteket.

 

Az ASUSTOR NAS-ok kialakítása védettséget biztosít a ransomware bizonyos formáival szemben. Az ADM – az ASUSTOR NAS-ok Linux-alapú operációs rendszere – a tervezésénél fogva immunis a Windows és a MacOS ransomware, valamint rosszindulatú programok ellen. Továbbá az ADM támogatja az alternatív rendszergazdai fiókneveket és erős jelszavakat, amely segít megelőzni a zsarolóvírusok által a hálózati megosztások keresésére és elérésére irányuló kísérleteket.

 

 

Ha adatbiztonságról van szó, a megelőzés mindig kulcsfontosságú szerepet tölt be. Ettől függetlenül célszerű, ha felkészülünk minden eshetőségre, így a helyreállítási folyamatokkal is tisztában vagyunk. Az ASUSTOR NAS-ok támogatják a pillanatfelvételeket a Btrfs-köteteken és az iSCSI-köteteken, így biztosítva, hogy zsarolóvírus-támadások esetén a változtatások visszafordíthatóak legyenek. Az ASUSTOR NAS biztonsági mentési eszközként való használata az adatbiztonságot is támogatja a 3-2-1 biztonsági mentési szabály és az ASUSTOR biztonsági mentési terv alkalmazásával. A legcélszerűbb ha az adatokról háromszor készül biztonsági mentés legalább két különböző típusú adathordozóra, amelyek közül az egyik az ASUSTOR NAS legyen, és készüljön legalább egy másolat egy másik helyen, távol a lehetséges támadásoktól.

 

Ha bevált biztonsági mentési gyakorlatok végrehajtásra kerültek, az ASUSTOR NAS nagy valószínűséggel könnyen helyreállíthatóvá teszi az adatokat. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50