A magyar Viber felhasználói számára minden nap anyák napja

forrás: Prím Online, 2023. május 6. 14:58

Az anyák napja remek alkalom arra, hogy örömet szerezzünk az anyukáknak, és még jobban kifejezzük hálánkat odaadásukért és gondoskodásukért. Mivel az anyák napját a világ különböző országaiban másképp ünneplik, a Viber szerette volna megtudni a magyarországi felhasználóitól, hogy ez a fontos nap hogyan jelenik meg náluk a platformon történő kommunikációban.

Az ünnep alkalmából a Viber egy szavazást indított, ahol a felhasználók édesanyjukkal való kapcsolattartásról adtak válaszokat négy kérdésre. Összesen közel 5000 felhasználó töltötte ki a kérdéssort, amely izgalmas eredményeket hozott. A Viber felhasználók nagy része szinte minden aprósággal felkeresi az anyukáját, és naponta, vagy napjában többször is beszélnek egymással, a legnépszerűbb kommunikációs forma pedig a telefonhívás. 

 

 

Az első kérdés megmutatta, hogy a Viber felhasználói igazán jó kapcsolatot ápolnak az anyukájukkal. A válaszadók több mint a fele (53%-uk) naponta, 23%-uk pedig naponta többször is kommunikál az édesanyjával. A kérdésre válaszadók 10%-a is legalább hetente cseveg anyukájával.  

 

A legnépszerűbb kommunikációs forma a telefonhívás – a válaszadók több mint kétharmada (67%) tartja így a kapcsolatot édesanyjával, ami azt jelenti, hogy a legtöbb esetben szükség van az édesanyák megnyugtató hangjára. Azonban ha a szituáció azt kívánja, egy gyors üzenetváltás is hasznos lehet, ugyanis a kérdéssort kitöltők közel negyede (23%) szöveges üzenettel beszélget, míg 6%-uk a videóhívást preferálja. 

 

 

Az is kiderült, hogy milyen témákban egyeztetnek a legtöbbször. A kitöltők több mint háromnegyede (79%) saját bevallásuk szerint minden aprósággal kapcsolatban felkeresik anyukájukat, 15%-uk pedig a fontosabb életeseményeket osztja meg velük. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig megosztott helyen szerepel, hogy találkozók egyeztetése, vagy ételkészítési tanácsok apropójából beszéljenek.

 

A szavazás utolsó kérdésével a Viber arra volt kíváncsi, hogy a felhasználók mivel kedveskednek anyák napja alkalmából. A kitöltők 43%-a virággal, 38%-uk pedig kézzel készített ajándékkal köszönti anyukáját, 6%-uk közös programmal készül, hogy további közös emlékeket gyűjtsenek. A felhasználók 11%-a úgy vélekedik, hogy nincs is szükség ajándékra, csak arra, hogy elmondja mennyire szereti édesanyját.

 

 

A világ minden táján más és más hagyományok fűződnek az ünnephez, valamint eltérő napokon is ünneplik. Az anyák napját Magyarországon Petri Pálné, egy államtitkár felesége kezdeményezésével, és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt segítségével 1925-ben ünnepelték először. 1930 óta pedig egy miniszteri rendelet is a hivatalos iskolai ünnepek közé emelte.

 

Magyarországon az anyák napja összefonódott a tavasszal, és mozgó ünnep, így minden év május első vasárnapján tartjuk, de sok országban, mint Norvégia, Oroszország, Argentína ősszel vagy télen ünneplik. 

 

A Viber segítségével most erre az alkalomra készült üdvözlőkártyákkal, vagy matricákkal, azok is köszönthetik az anyukákat, akik személyesen nem tudják megtenni. Ezek az újdonságok szívekkel és virágokkal vannak díszítve, valamint kifejezetten erre az alkalomra készült üzenetekkel kedveskednek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52