Az Év Logisztikai Menedzsere Kötélverő Andrea

forrás: Prím Online, 2023. május 11. 12:46

Kötélverő Andreát, a Busch-Hungária ellátási lánc vezetőjét választotta Az Év Logisztikai Menedzserének a szakma legnagyobb hazai szervezete, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság. A szakember irányításával számos innovatív projekt valósult meg Magyarország legnagyobb vasöntödéjében, melyek közül kiemelkedik a vállalat ellátási lánc rendszerének digitalizációja, valamint a hulladékkezelés megújítása. A díjat Chikán Attila és Horváth Péter, a társaság elnökei, valamint Giltán Tivadar adták át a május 10-én tartott Beszerzési Konferencián, Budapesten.

Kötélverő Andrea ellátási lánc vezető irányításával a Busch-Hungária négy év alatt új digitális alapokra helyezte Magyarország legnagyobb vasöntödéjének összes termelést támogató folyamatát. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat egységes informatikai rendszerben kezeli ellátási láncának minden elemét, az alapanyagbeszerzést, a külső és belső logisztikát, a gyártástervezést, valamint a beruházási és a gyárfejlesztési projekteket. Ezzel párhuzamosan a vasöntöde fenntarthatósági szempontból is számottevő eredményeket ért el.

 

„A digitalizáció jelentősége, hogy biztosítja a Busch-Hungária adatvezérelt működését és fokozza a vállalat nemzetközi versenyképességét. Megvalósítása egy rendkívül összetett, sok területre kiterjedő feladat volt, amelynek során optimalizáltunk számos működési folyamatot is. A projekt eredményességét jelzi például, hogy a vevői elégedettség alapját jelentő kiszállítási pontosságot 95 százalékra növeltük. A hulladékkezelés megújításával pedig elértük, hogy az üzemi öreghomok újra felhasználható, illetve értékesíthető legyen, ami nemcsak javítja a vállalat eredményét, hanem újabb jelentős lépés a körforgásos anyaggazdálkodás felé is” – mondta Kötélverő Andrea, ellátási lánc vezető. 

 

Kötélverő Andrea

 

A szakember szerint a jövő egyik legnagyobb kihívása az ellátási láncok és az ehhez kapcsolódó digitális rendszerek biztonságának fokozása. Ezért a pénzügyi és működési kockázatok minimalizálása mellett a vállalat kiemelt területként tekint az információbiztonságra, melyet az európai autóipari standardnak számító TISAX-modell bevezetésével is meg kíván erősíteni. A Busch-Hungária nagy figyelmet fordít munkatársai képzésére, amelyet a digitális rendszerek, szoftverek és az okoseszközök kezelése mellett kiterjeszt a biztonsági szempontokra is.

 

„Az Év Logisztikai Menedzsere díj fontos elismerése annak a csapatmunkának, amit a vezetőséggel, az ellátási lánc terület harminc munkatársával és a fejlődést ötleteikkel, tapasztalataikkal támogató kollégákkal együtt vittünk véghez. Mérföldkő az én közel két évtizedes felsővezetői pályafutásomban is, amelynek középpontjában mindvégig az ellátási láncok fejlesztése és vállalatirányítási rendszerek kiépítése állt. Köszönöm a díjat!” – tette hozzá Kötélverő Andrea a díjátadón.

 

Kötélverő Andrea 2018 decembere óta a győri Busch-Hungária Supply Chain Managere. Irányítása alá tartozik az acélhulladékból évente mintegy 43 ezer tonna járműalkatrészt előállító vasöntöde alapanyagbeszerzése, külső és belső logisztikája, a gyártástervezés, valamint a beruházási és a gyárfejlesztési projektekhez kapcsolódó beszerzések menedzselése. Harmincfős csapat dolgozik közvetlenül a vezetése alatt, de ahogyan az ellátási lánc összekapcsolja a vállalat összes területét, úgy számos termelési, műszaki, pénzügyi és humánerőforrás-szakemberrel dolgozik együtt. Szakterülete az ellátási láncok digitalizációja és optimalizációja, 18 éves felsővezetői pályafutása során több vállalatnál felelt különböző vállalatirányítási, illetve raktárirányítási rendszerek bevezetéséért. A környezettudatosság központi érték számára, szakmai érdeklődésében is jelentős szerepet tölt be a körforgásos anyaggazdálkodás, a hulladékok újrahasznosítása és az ehhez kapcsolódó ellátási láncok kiépítése. Négy nyelven beszél: németül anyanyelvi, franciául és olaszul felsőfokú, angolul magas szinten. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59