Metaverzum és avatárok: hódít a világ első Web3-as valóságshow-ja

forrás: Prím Online, 2023. május 19. 15:40

Tizenkét startup verseng a „nagy Web3 vállalkozó” díjért a Binance nemrég bemutatott, Build The Block című új online valóságshow-jában. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje az első, aki a metaverzumban készített reality-t. 

A Binance nemrég mutatta be forradalmi, Build The Block című új globális digitális sorozatát, amelyben a Web3-as startupok versenyeznek a cég első díjáért. A műsorformátum egyszerre formabontó és formateremtő: a világ legnagyobb kriptotőzsdéjén kívül még senki sem indított reality-t a metaverzumban.  

 

A sorozatban tizenkét startup verseng az első díjért: mindegyik azért küzd, hogy saját projektjén keresztül lenyűgözze a közönséget és a szakmai zsűrit. Utóbbit Yi He, a Binance társalapítója; Yibo Ling, a cég üzleti vezérigazgató-helyettese; Guy Turner, a Coin Bureau társalapítója; Azeem Khan, a Világgazdasági Fórum Kriptó Fenntarthatósági Koalíciójának tagja, és Robby Yung, az Animoca Brands vezérigazgatója alkotja. A műsor házigazdája a műfaj egyik legismertebb arca: Justin Bratton, az Asia’s Got Talent műsorvezetője.

 

 

A műsor célja nem csupán a szórakoztatás, hanem az is, hogy a startupok visszajelzést és tanácsokat kapjanak a potenciális befektetőktől. A versenyzőket több mint 900 jelentkező közül választották ki. A résztvevők élőben versenyeznek a teljes egészében virtuális valóságshow-ban egy hatalmas stúdió közönsége és a zsűri előtt. A műsort a Binance Studio, a cég házon belüli globális Web3 kreatív stúdiója készítette. A teljes cselekmény a metaverzumban játszódik, virtuális kamerák segítségével. A sorozat tényleges versenyzői valójában virtuális emberi avatárok.

 

A műsor hét részben kerül adásba a Binance YouTube-csatornáján és a cég saját platformján, a Binance Live-on. Már az első részben is olyan nagypályás játékosok mérkőznek meg egymással, mint a Mind Network és a Kryptoskatt. A Mind Networköt, amely a mesterségesintelligencia-elemzési lehetőségeit teszi elérhetővé a blokklánc-technológiában, Dr. Mason Song, a Citybank korábbi AI- és blokklánc-vezetője, George Shao az Alibaba adatszakértője és a neves netbiztonsági szakértő, Dennis Song alapította. A kriptovalutákkal kapcsolatos adózási, portfóliókezelési, jelentéstételi teendőkben hatékony segítséget nyújtó Kryptoskatt-ot Sukesh Tedla, a Telos társalapítója, a The Swedish Blockchain Association tagja hozta létre.

 

Az epizódok visszanézhetők, a finálét június 2-án, pénteken rendezik. A tizenkét versenyző csapat között megtalálható többek között a Web3 finanszírozását lehetővé tevő szoftverfejlesztő cég, adatvédelmet kínáló platform, globális mikrofizetéseket felgyorsító vállalat, illetve blokkláncplatform is. Szerepel a show-ban videójátékot, Web3-alkalmazások belépési korlátait fejlesztő, valamint internetes adatvédelemmel foglalkozó cég is. 

 

„A Build The Block a Binance legújabb innovatív kísérlete, amely az iparág első metaverzumbeli befektetési versenyét hozza létre. A program kiemelkedően sok vállalkozót és startuppert vonzott, hogy bemutathassák Web3-projektjeiket. Bízunk benne, hogy az egyedülálló formátum másokat is további innovációra ösztönöz" – mondta Yi He.

 

Hozzátette: hisznek a metaverzum és a blokklánc-technológia lehetőségeiben – céljuk, hogy az új platformokon aktív közösséggel együttműködve építsék az internet jövőjét.

Kulcsszavak: Binance Web3

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

Megvette a Netflix a Marsra magyar! első évadát

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, rendkívüli siker a hazai médiaiparban. 

2024. május 24. 17:44

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Profi tippek a tudományos anyagok hatékony olvasásához BOOX tabletekkel

A tudósoknak, kutatóknak és diákoknak a kutatási cikkek olvasása olyan, mintha egy tudástornyot építenének. Minden tégla egy-egy információt képvisel, amit alaposan megvizsgáltak, hogy biztosítsák a zökkenőmentes integrációt a teljes szerkezetbe. Tekintettel az információsűrűségre, a tudományos művek olvasása mindig tanulságos, ugyanakkor megterhelő. A produktivitás javításához megfelelő módszerekre és eszközökre van szükségünk.

2024. május 24. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17