Ünnepelte már a Bitcoin Pizza Napját? Ma megteheti!

forrás: Prím Online, 2023. május 22. 20:11

2010. május 22-én egy programozó 10 ezer bitcoinért vásárolt pizzát, ez volt a történelem első tranzakciója a kirptovalutával. Az eseményt azóta világszerte ünneplik. A Binance idén Nápolyban versennyel, Brazíliában furgonnal, Kambodzsában kóstolással, világszerte pedig online eseményekkel emlékszik meg a Bitcoin Pizza Napjáról.

A Bitcoin Pizza Napját minden év május 22-én tartják meg, hogy megemlékezzenek az első valós kereskedelmi bitcoin-tranzakcióról. Ezen a napon, 2010-ben egy feltehetően magyar származású programozó, László Hanyecz két pizzát vásárolt 10 ezer bitcoinért egy másik felhasználótól. A nemzetközi kriptoközösség azóta is évről évre megünnepli az eseményt. 

 

 

Mint a Binance, a világ vezető kriptőzsdéje közölte, idén is a maguk különleges módján fognak megemlékezni a jeles évfordulóról, az eddigi sikeres évekről és az új kihívásokat hozó 2023-as esztendő eddigi eredményeiről. A napokban világszerte pizzás tematikájú összejöveteleket tartanak – és hol is lehetne stílszerűbben ünnepelni, mint a pizza otthonában, Olaszországban? A sorozat kezdeteként vasárnap éppen ezért pizzakészítő versenyt rendeztek Nápolyban, ahol a résztvevőket saját Binance pizzával és egyéb finomságokkal várták. A kambodzsai Phnom Penhben egy helyi pizzéria adott otthont egy közösségi találkozónak. Hétfőn hasonló programot szervez a világ legnagyobb kriptotőzsdéje Montevideóban, Bueons Airesben és Mexikóvárosban is. Szerdán Pakisztánban kell egy elrejtett Binance-pizza nyomára bukkanni valahol az országban. Hétfőn Rio de Janeiróban, kedden Bahreinben, csütörtökön a vietnámi Ho Si Minh-ben, Binance-es pizzafurgonok robognak majd az utcákon. A cég információkat és tippeket oszt meg a pontos helyükről, aki pedig megtalálja a szállítójárműveket, ajándékban részesül. A kolumbiai Bogotában ingyenes pizzát kínálnak új és régi felhasználóknak. A város két pizzériájában az újonnan regisztrált vendégek és a Binance Pay felhasználók ingyenes ebédre jogosultak. Új-Zélandon bitcoin nyereményeket rejtettek el speciális Binance-es pizzás dobozokba. A pizzanaphoz kapcsolódva online eseményeket és nyereményjátékokat is szervez a Binance világszerte. A felhasználóknak lehetőségük lesz például egy egész éves pizzaellátás megnyerésére. 

 

A kriptotőzsde arra kéri az embereket, hogy osszák meg gondolataikat a Binance Feedben az évfordulóról, a pizzaünnep eseményeiről, a kriptovaluták fejlődéséről és a kriptoiparban szerzett tapasztalataikról. Az online csatornán különleges vendégekre is lehet számítani, valamint kvízre és különböző ajándékokra is. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59